Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Nieuws Klimaatverandering

Voedingsbedrijven beperken uitstoot te weinig

21 Juni 2022

Voedsel- en drankproducenten doen te weinig om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dat is de conclusie van een rapport van consultancybureau AlixPartners. Daaruit wordt duidelijk dat in het beste geval de fabrikanten er in slagen om de uitstoot van broeikasgassen met 29% te verminderen in 2030. 

Dat is onder het doel van 38% dat is vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs in 2015. AlixPartners analyseerde de groene plannen van 235 voedsel- en drankbedrijven in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de Verenigde Staten en die van de dertien grootste voedsel- en drankverpakkers.

Drank- en voedselproducenten behoren tot de grootste bijdragers aan de opwarming van de aarde. Voor hen is het beperken van de zogeheten 'scope 3 emissies' een grote uitdaging. Dat zijn de emissies die worden geproduceerd door hun hele productieketen en door hun leveranciers en klanten. 

Geen stappen
AlixPartners ontdekte dat de bedrijven in de voedselindustrie hun uitstoot nauwelijks hebben verminderd sinds de ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs in 2015. De uitstoot zal in 2030 met 38% verminderd moeten zijn om de opwarming van de aarde met 1,5 graad te beperken.  Naar schatting draagt de productie van voedsel en dranken bij aan een derde van de jaarlijkse uitstoot aan broeikasgassen. 

Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief