Dutch Food Week

Aangeboden door Dutch Food Week

Dutch Food Week 2022 trapt af op Bossche markt

20 Juni 2022

Dutch Food Week opent dit jaar op vrijdagmiddag 7 oktober met de nieuwe Boer Burger Markt op de Markt in het centrum van Den Bosch. Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Diezelfde middag wordt Dutch Food Week formeel geopend met een bijeenkomst in het gemeentehuis. De week zelf start op zaterdag 8 oktober en duurt tot en met zaterdag 15 oktober.

Bekijk deze aankondiging met Burgemeester Jack Mikkers: 

Op de Bossche markt laat Dutch Food Week genodigden en voorbijgangers voorproeven van Dutch Food Week 2022: er worden tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het bomvolle programma. Op de markt proef, ontdek en leer je over gezond, duurzaam en lekker eten. Er vinden korte intermezzo's, kookdemonstraties en proeverijen plaats die worden georganiseerd door boeren, tuinders, telers en vissers en #DFW2022-partners.

Den Bosch als gaststad
De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in Den Bosch past daar mooi bij. De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. Burgemeester Jack Mikkers: "Hier in 's-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant gaan we in en om oktober heerlijk genieten van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Tegelijk een mooie kans om de gedachten te laten gaan over onze productieketen in voedselvoorziening. Die moet anders, aangepast aan de tijd van nu. En dat kan ook.  Juist hier, in Noordoost-Brabant, waar we gewend zijn om zaken samen op te lossen en altijd kijken hoe we kunnen innoveren. Ieder met zijn of haar eigen specialisme, kennis en ervaring. We willen dit graag laten zien en verwelkomen Dutch Food Week 2022 met open armen."

De centrale opening met de Boer Burger Markt is nieuw voor Dutch Food Week. Voorzitter Dirk Duijzer is blij met de koppeling met Den Bosch: "Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel."

Programma Dutch Food Week 2022
Naast de opening in Den Bosch van Dutch Food Week worden er tal van evenementen georganiseerd in het hele land tussen 8 en 15 oktober. Het doel van de week is om het publiek te informeren en kennis te laten maken met wat we weten, kunnen en doen in Nederland op het gebied van ons voedsel. Het centrale thema is Aan Tafel! en het gaat vooral om gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Dutch Food Week is een initiatief van de Topsector Agri & Food, het Ministerie van LNV en verschillende bedrijven en instanties.

www.dutchfoodweek.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox