Shutterstock

Nieuws CBS

Omzet voedingsindustrie stijgt 20 procent in één jaar

20 Mei 2022

De voedings- en genotmiddelenindustrie heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een omzetgroei van 20% gerealiseerd, ten opzichte van het eerste kwartaal van afgelopen jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet van de hele industrie lag 24,5% hoger. De plus is vooral te danken aan hogere afzetprijzen.

Gemiddeld stegen de afzetprijzen voor alle industriebranches met 23,2%, in vergelijking tot het eerste kwartaal van afgelopen jaar. Alle hoofdbranches zagen de omzet stijgen, maar de verschillen onderling zijn wel groot. Zo had de transportmiddelenindustrie - met 3,6% - de laagste omzetstijging. De raffinaderijen en chemiebedrijven zagen de omzet - met 47,9% - het meest toenemen.

Zo'n 25% verwacht in tweede kwartaal hogere omzet
Ruim 25% van de ondernemers geeft aan over het tweede kwartaal van dit jaar een hogere omzet te verwachten. Eén jaar geleden waren ondernemers minder positief. Toen meldde 18,5% een hogere omzet te verwachten in het volgende kwartaal. Meer dan 20% van de ondervraagde ondernemers denkt dat de personeelssterkte ook toeneemt in het tweede kwartaal van dit jaar. Hiermee zijn ondernemers positiever gestemd over de personeelssterkte dan één jaar geleden. Toen gaf 11,1% van de ondernemers aan een toename van de personeelssterkte te verwachten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda is eindredacteur van Foodbusiness. Daarnaast schrijft zij artikelen, met de focus op logistiek, markttendensen en de invloed van politieke beslissingen op de voedingsmiddelenindustrie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox