Dennis Diatel / Shutterstock

Nieuws Pralines

Pralinemaker opent nieuwe winkels ondanks verlies

24 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Pralinemaker Neuhaus maakt door het coronavirus moeilijke tijden door. De Belgische fabrikant draaide vorig jaar een verlies, maar blijft toch winkels openen. In de Duitse steden Düsseldorf en Berlijn gingen dit jaar al nieuwe pralinewinkels open. Binnenkort gebeurt hetzelfde in Den Haag en op het Londense Waterloo Station.

Vorig jaar maakte Neuhaus verlies, en de kans bestaat dat dat ook dit jaar zo zal zijn. Zo boekte de chocoladetak van de beursgenoteerde holding Bois Sauvage (waarvan Neuhaus het belangrijkste onderdeel is) in 2020 €2,9 miljoen verlies. Het was het eerste verlies in 15 jaar. In 2019 werd er nog € 14,3 miljoen winst geboekt. Door corona maakt Neuhaus een moeilijke periode door, net als andere pralinemakers. De afname van het toerisme is de grootste oorzaak hiervan. Bij Leonidas wordt één op de tien winkels met sluiting bedreigd.

Minder huur betalen
Aan het begin van de pandemie maakte Neuhaus een analyse waaruit bleek dat de coronacrisis een tijdelijke crisis is, van een jaar of twee. Het bedrijf voerde tijdelijke besparingen door om de cashflow onder controle te houden. Het bedrijf blijft op basis van deze analyse nu investeren in nieuwe winkels. CEO Ignace Van Doorselaere geeft tegenover de Vlaamse krant De Tijd aan dat hij de nieuwe winkels opent op locaties die ook na corona populair zullen zijn. Met de eigenaren van de gebouwen wordt afgesproken tijdelijk minder huur te betalen zolang corona een belemmering is. De nieuwe winkels werken ook met minder personeel dan in 'normale tijden'.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden