Compaxo

Nieuws Vlees & Eiwit

Compaxo weet geen munt te slaan uit hogere omzet

2 Juli 2024 - Wouter Baan

Compaxo zag de omzet vorig jaar flink toenemen, maar dat heeft onder de streep niet geleid tot meer winst. Sterker nog, er sprake van een behoorlijke daling, zo blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag bij de Kvk. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de hogere vleesprijzen steeg de omzet vorig jaar met 24,5% tot €591,6 miljoen. Circa €130 miljoen wordt hiervan gerealiseerd met de verkoop van vleeswaren, de rest komt uit de verkoop van vleesonderdelen. Daarbij valt op te maken dat 12% voortvloeit uit de verkoop aan landen buiten Europa. Onder de streep laat de winst wel een forse daling zien van net geen 50% tot €4,03 miljoen. Dit resulteert in een netto-winstmarge van 0,69%.

De solvabiliteit verminderde wel, maar is met 42% nog altijd solide te noemen. Twee jaar geleden was dit kengetal echter nog meer dan 60%, maar er staan vandaag de dag meer leningen bij kredietinstellingen. Dit is vermoedelijk een gevolg van de gestegen kosten in de keten. Verder valt in het jaarverslag op dat Compaxo in 2023 een flinke boete van de NVWA aan de broek kreeg van bijna €500.000.

Groei door overnames
Ondertussen zit Compaxo niet stil. Zo werd in 2023 Maasland vleeswaren overgenomen. Daarbij werd eind vorig jaar aangekondigd dat de slachtactiviteiten van Pali Group in Geldrop zijn overgenomen. Intussen is deze deal ook al geëffectueerd.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden