Sirozy / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

Prijs van vlees blijft maar stijgen in de Europese Unie

8 April 2024 - Matthijs Bremer

De prijs van vlees is in de Europese Unie in februari 2024 met 3,3% gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2023. In Nederland steeg de prijs van vlees in dezelfde periode amper. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De krapte op de varkensmarkt is de voornaamste oorzaak van de stijging. De prijs van varkensvlees steeg tussen februari 2022 en februari 2023 met 5,7%. De prijs van rundvlees nam in dezelfde periode met 3% toe. Ondertussen nam de prijs van pluimveevlees juist af omdat vogelgriep minder impact op de markt had. Gemiddeld gezien daalde de prijs van pluimveevlees in de Europese Unie met 1,6%.  

Oost-Europese landen
Vooral in Oost-Europese landen stegen de prijzen fors. De sterkste toename werd in Bulgarije gemeten. Gemiddeld gezien steeg de prijs van vlees in het land met 8,2%. Daarop volgt Roemenië waar vlees gemiddeld gezien 7,7% duurder werd. De op twee na sterkste stijging vond in Kroatië plaats, waar de prijs van vlees met 7,1% toenam.

In slechts drie landen nam de prijs van vlees gemiddeld gezien af. In Tsjechië daalde de prijs van vlees met 5,1%. In Finland nam de prijs van vlees met 2,2% af. Tenslotte werd vlees in Denemarken goedkoper. Gemiddeld gezien daalde de prijs met 0,6%.

Nederlandse stijging blijft beperkt
In Nederland nam de prijs van vlees met slechts 0,8% toe. De prijs van varkensvlees steeg wel fors, met 4,3%. Ondertussen daalden de prijzen van rund- en pluimveevlees juist. De prijs van rundvlees nam met maar liefst 2,8% af. De prijs van pluimveevlees daalde in die periode met 3%.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden