Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Pali stoot slachtcapaciteit af aan Compaxo

12 December 2023 - Wouter Baan

De slachtactiviteiten van Pali Group in Geldrop zijn door Compaxo overgenomen. Dit houdt in dat de aanvoer van slachtvarkens gaat plaatsvinden bij Compaxo in Zevenaar, maar het uitbenen blijft deels bij Pali Meat in Oss plaatsvinden.

De overname vloeit voort uit een samenwerking tussen beide bedrijven die al 20 jaar bestaat. De wens van Compaxo is om de varkensslacht in de onlangs verbouwde slachterij in Zevenaar beter te benutten. Pali Group had in Geldrop, vanwege beperkingen in de vergunning, geen ruimte om te groeien. Zodoende is besloten dat het slachten van varkens vanaf april volgend jaar door Compaxo in Zevenaar gaat plaatsvinden, middels een overname van de slachtcapaciteit in Geldrop.  

Notering blijft bestaan
Dit betekent niet dat Pali uit de varkensvleeshandel stapt. Een deel van de karkassen worden door Pali Meat teruggekocht om vervolgens op de locatie in Oss te worden uitgebeend en verder verwerkt. Een woordvoerder van Pali zegt dat er bewust is gekozen voor deze constructie. Het houdt in dat de varkensnotering van Pali na de nieuwe opzet niet automatisch verdwijnt.

De Autoriteit Consument & Markt moet nog wel goedkeuring geven over de overname.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden