Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Vleesconcern Tönnies heeft plannen in Afrika

11 September 2023

Het Duitse Vleesconcern Tönnies heeft plannen om in het Afrikaanse Namibië een slachterij voor varkens en runderen te beginnen. 

Eigenaar Clemens Tönnies bracht recent een bezoek aan het Afrikaanse land, waarbij onder andere een bezoek werd gebracht aan de president van Namibië. Die is enthousiast over de plannen van het Duitse vleesconcern om in het Afrikaanse land een slachterij te beginnen. Wel dient de investering bij te dragen aan het terugdringen van de hoge jeugdwerkloosheid.

Als Tönnies daadwerkelijk voet aan de grond krijgt in Afrika, dan is dat een opvallende stap te noemen. Tot nu toe is het bedrijf behalve in de Duitse thuismarkt fysiek gevestigd in Europese landen als Denemarken, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Daar komt nog bij dat Namibië een relatief klein land is qua dieraantallen, vergeleken met andere Afrikaanse landen. Wel is het een relatief stabiel land.

Een aantal jaren geleden had Tönnies nog grootste plannen buiten de EU, in Rusland. De activiteiten daar werden in 2021 echter weer afgestoten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Foodbusiness. Hij volgt de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox