Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Westfleisch schrijft in 2022 weer zwarte cijfers

8 Maart 2023 - Matthijs Bremer

Het Duitse coöperatieve slachtconcern Westfleisch was in 2022 weer winstgevend, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. In 2021 maakte het Duitse slachtbedrijf nog een miljoenenverlies, maar een stevige lijst met bezuinigen lijkt in 2022 zijn vruchten af te hebben geworpen.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De winst over boekjaar 2022 bedroeg €26 miljoen. Een belangrijke reden voor de zwarte cijfers is een stijging van de omzet met 17% tot €3 miljard. In 2021 kwam de omzet met €2,56 miljard nog zo'n 9% lager uit dan het jaar daarvoor. 

Efficiëntieslag blijkt leidend
Naast de verbeterde positie op de markt, was een efficiëntere manier van werken cruciaal voor het positieve resultaat, zo schrijft CEO Carsten Schruck. Niet alleen de omzet, maar ook de kosten stegen onder de inflatie van 2022 namelijk stevig. 

Door het verlies over 2021 heeft het Duitse bedrijf de laatste 18 maanden ingezet op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. Vorig jaar kondigde het bedrijf maar liefst 250 maatregelen aan om hun processen te stroomlijnen. Inmiddels lijken de meeste maatregelen doorgevoerd en hun vruchten af te werpen.

Vooruitzicht blijft uitdagend
De optimalisatie van de bedrijfsprocessen heeft het bedrijf overigens niet alleen doorgevoerd om op korte termijn zwarte cijfers te kunnen schrijven. De Coöperatie voorziet voor de komende jaren een uitdagendere markt. Met de efficiëntieslag wil Westfleisch zich wapenen tegen toekomstige uitdagingen als "krimp op de Duitse markt, toenemende handelsbarrières en structurele veranderingen van de landbouw." Zo schrijft het bedrijf in hun persbericht. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden