Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit uitbeenfabriek in Duitsland

23 Januari 2023 - Wouter Baan

Het snel teruglopende varkensaanbod in Duitsland dwingt het coöperatieve Deense slachtconcern Danish Crown tot een reorganisatie van de activiteiten op de Duitse markt.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Concreet betekent dit dat de uitbeenlocatie in Boizenburg (Mecklenburg-Voor-Pommeren) dicht gaat. De circa tweehonderd medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Danish Crown gaat de activiteiten bundelen op de hoofdlocatie in Essen, nabij Bremen.

Reorganisatie
CEO Jais Vailleur zegt dat de activiteiten in Duitsland winstgevender moeten worden. Zodoende wordt de overcapaciteit gesaneerd. De bedoeling is tevens om de slacht- en verwerkingsfabriek in Essen flexibeler te maken, meer in lijn met de vleesconsumptie die terugloopt. Daarbij heeft Danish Crown vanuit Duitsland geen toegang tot de exportmarkten buiten Europa, vanwege Afrikaanse varkenspest. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Denemarken kondigde Danish Crown eind vorig jaar een reorganisatie aan. 

Danish Crown is niet de eerste partij die gaat saneren in Duitsland. Ook marktleider Tönnies heeft een reorganisatie van de slachtcapaciteit aangekondigd. Net als Vion die een uitbeenlocatie gaat sluiten.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden