George Sheldon / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

Tyson Foods breidt productiecapaciteit uit

16 Januari 2023

Tyson Foods breidt zijn verwerkingscapaciteit uit. Het bedrijf investeert $180 miljoen in zijn bestaande fabriek in Caseyville. De fabriek wordt uitgebreid met zeven nieuwe productiebanden.

De uitbreiding moet in de grote vraag naar producten van de merken Hillshire Farm en Jimmy Dean voorzien. Deze merken maken allerlei soorten producten van worst en vleeswaren, tot kant-en-klaarmaaltijden.

Meer dan verdubbeling personeelsbestand
Om de nieuwe productielijnen te bemannen neemt Tyson Foods 400 extra werknemers in dienst. Momenteel heeft de fabriek tussen de 300 en 350 medewerkers in dienst. 

Daarnaast investeert het bedrijf in de verdere robotisering van de magazijnen. Het oppervlakte wordt met 25.000 vierkante meter uitgebreid om de producten van de nieuwe productielijn geautomatiseerd op te slaan.

De uitbreiding van de fabriek is in augustus 2022 gestart. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met eind 2024. De eerste vier productielijnen gaan in september 2023 al open. Het bedrijf verwacht op dat moment zo'n 250 extra werknemers in dienst te nemen.

Reorganisatie 
De aangekondigde uitbeiding gaat samen met een flinke reorganisatie. Drie weken geleden kwam naar buiten dat Tyson van plan is om al zijn kantoren, behalve het hoofdkantoor, te sluiten. Zo'n duizend medewerkers hebben een voorstel ontvangen om naar het hoofdkantoor in Arkansas te verhuizen. Dit verzoek viel niet in goede aarde. Een meerderheid van de medewerkers heeft ervoor gekozen om niet mee te verhuizen en het bedrijf te verlaten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Rundvlees

Vleesverwerkers geraakt door droogte VS

Nieuws Kwartaalcijfers

Cijfers Q3: Tyson Foods en Oatly

Nieuws Tyson Foods

Fabriek Tyson Foods mag niet exporteren naar China

Nieuws Tyson Foods

Kipverkoop Tyson Foods schiet omhoog

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox