The Toidi / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

Tyson Foods breidt productiecapaciteit uit

16 Januari 2023 - Matthijs Bremer

Tyson Foods breidt zijn verwerkingscapaciteit uit. Het bedrijf investeert $180 miljoen in zijn bestaande fabriek in Caseyville. De fabriek wordt uitgebreid met zeven nieuwe productiebanden.

De uitbreiding moet in de grote vraag naar producten van de merken Hillshire Farm en Jimmy Dean voorzien. Deze merken maken allerlei soorten producten van worst en vleeswaren, tot kant-en-klaarmaaltijden.

Meer dan verdubbeling personeelsbestand
Om de nieuwe productielijnen te bemannen neemt Tyson Foods 400 extra werknemers in dienst. Momenteel heeft de fabriek tussen de 300 en 350 medewerkers in dienst. 

Daarnaast investeert het bedrijf in de verdere robotisering van de magazijnen. Het oppervlakte wordt met 25.000 vierkante meter uitgebreid om de producten van de nieuwe productielijn geautomatiseerd op te slaan.

De uitbreiding van de fabriek is in augustus 2022 gestart. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met eind 2024. De eerste vier productielijnen gaan in september 2023 al open. Het bedrijf verwacht op dat moment zo'n 250 extra werknemers in dienst te nemen.

Reorganisatie 
De aangekondigde uitbeiding gaat samen met een flinke reorganisatie. Drie weken geleden kwam naar buiten dat Tyson van plan is om al zijn kantoren, behalve het hoofdkantoor, te sluiten. Zo'n duizend medewerkers hebben een voorstel ontvangen om naar het hoofdkantoor in Arkansas te verhuizen. Dit verzoek viel niet in goede aarde. Een meerderheid van de medewerkers heeft ervoor gekozen om niet mee te verhuizen en het bedrijf te verlaten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Analyse Vlees & Eiwit

Markt niet onder de indruk van kiphervorming Tyson

Analyse Vlees & Eiwit

Vleesgigant Tyson Foods schrijft weer zwarte cijfers

Interview Kees Aarts (Protix)

Zo kwam vleesgigant Tyson uit bij Nederlandse Protix

Nieuws Ondernemen

Tyson Foods sluit locaties vanwege slechte resultaten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden