FB TV Edin Mujagić

'Economische groei in 2022, maar met hogere inflatie'

17 December 2021 - Redactie Foodbusiness

De financiële markten stonden de afgelopen dagen in het teken van de vergaderingen van de Amerikaanse centrale bank (Fed) en Europese Centrale Bank (ECB). Edin Mujagić, hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer, zag grote verschillen in de conclusies en verwachtingen van beide banken. En hoe zij willen sleutelen aan de rente om de oplopende en voortdurende inflatie te beteugelen. 

Mujagić kijkt met lede ogen toe hoe de ECB de monetaire lijnen voor 2022 uitzet en laat weten hoe hij het rentebeleid had georganiseerd als hij de president zou zijn van de bank. Ook geeft Mujagić zijn visie op het regeerakkoord, waarin het nieuwe kabinet Rutte IV kwistig met de miljarden lijkt te strooien. En daardoor boven de Europese norm van 60% van de bbp gaat uitkomen. Dat gaat effect hebben voor de Nederlandse positie binnen de eurozone, zo verwacht Mujagić.

Volgens de econoom zit de economische groei er het komende jaar goed in, al is deze wel bedrieglijk. Daarnaast laat hij doorschemeren wat volgens hem de impact is van het nieuwe kabinet op de economische groei in Nederland.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden