Shutterstock

Nieuws Verpakkingsindustrie

Gemaksverpakking zal terrein winnen

22 November 2021 - Kimberly Bakker

De gemaksverpakking zal komende jaren verder terrein winnen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Vooral als het gaat om verpakkingen voor vlees, gevogelte en zeevruchten wordt een groei in de vraag voorzien.

De vraag naar verpakkingen voor vlees, gevogelte en zeevruchten zal de komende jaren gemiddelde met 3,1% per jaar toenemen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van The Freedonia Group. In 2025 zal vervolgens een marktwaarde worden bereikt van $8,6 miljard. De groei richt zich met name op de gemaksgerichte verpakkingen. Denk aan verpakkingen die gemakkelijk te openen, hersluitbaar en magnetronbestendig zijn.

Extreme groei wordt voorzien in de categorieën cook-in-bags (zoals de stazakken van HAK) en vacuüm skinverpakkingen. Die laatste categorie krijgt de voorkeur onder de verwerkers die met kleinere porties werken. Ook de houdbaarheid van een vacuüm verpakking kan worden gemaximaliseerd. Het onderzoek toont verder aan dat de groeiende vraag naar bovengenoemden verpakkingssoorten ervoor zorgt dat folieverpakkingen, trays en absorberende pads minder in trek zijn.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Achtergrond Verpakkingen

Nog meer Europese verpakkingseisen op til

Nieuws Ondernemen

Onvoldoende melkpakjes in VS door kartontekort

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden