Albert Heijn

Nieuws Rundvlees

A-ware boer vult nu ook het vleesschap bij Albert Heijn

18 Oktober 2021

Albert Heijn stapt over op Nederlands rundvlees voor het eigen huismerk. Het gehakt wordt straks niet meer gedraaid van Argentijns rundvlees, maar van een Nederlandse melkkoe afkomstig van boeren die leverancier zijn bij zuivelproducent A-ware. Het vlees in de zogeheten 'excellent lijn' valt hier buiten.

Het rundvleesassortiment van de grootgrutter wordt gekoppeld aan het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma. Daarin werkt Albert Heijn al een paar jaar intensief samen met A-ware voor de bevoorrading van het zuivelschap. Albert Heijn zegt het rundvleesassortiment verder te willen verduurzamen door te switchen naar melkkoeien uit Nederland die daarmee een 'dubbel doel' krijgen.

Een woordvoerder laat weten dat straks 90% van het rundvlees uit eigen land moet komen, het liefst van weidekoeien. Deze doelstelling betreft enkel het huismerk. Het vlees in de zogeheten 'excellent lijn' blijft afkomstig van buitenlandse runderen.

'Substantiële toeslag'
Albert Heijn verkoopt het vlees van de koeien met een dubbel doel inmiddels in zo'n 150 winkels en dat wordt nog dit jaar opgeschaald in meer dan 250 winkels. In 2022 heeft Albert Heijn dit rundvlees-assortiment in alle winkels in Nederland. Dit vlees zal allereerst afkomstig zijn van de 450 melkveehouders die bij A-ware participeren in het Albert Heijn-concept. De rest wordt aangevuld van de vrije markt, zo laat de woordvoerder weten.

Albert Heijn belooft een A-ware boer naar eigen zeggen een 'substantiële toeslag' wanneer een koe voor haar huismerklijn naar de slacht gaat. Hoe hoog die premie is, wil de supermarktketen uit concurrentieoogpunt niet zeggen. Melkveehouders die bij A-ware aan het AH-concept deelnemen, beuren een toeslag van €5 per 100 kilo op de melkprijs.

A-ware breidt melkstroom aan Albert Heijn flink uit

Nieuws Melk

A-ware breidt melkstroom aan Albert Heijn flink uit

Helft van de Europeanen consumeert minder vlees

Nieuws Vlees

Helft van de Europeanen consumeert minder vlees

'Coronapiek kan prijstop rundvlees afschaven'

Analyse Rundvlees

'Coronapiek kan prijstop rundvlees afschaven'

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ahold?

Analyse Ahold Delhaize

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ahold?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief