pixinoo / Shutterstock.com

Nieuws Consumentengedrag

Belgen drinken het vaakst gezoete frisdranken

29 Juli 2021 - Kimberly Bakker

De Europese Unie wil dat consumenten steeds minder suiker consumeren. Daarom doet het onderzoek naar de gezondheidsstatus van Europeanen. Eerder bleek al dat meer dan de helft van de inwoners overgewicht heeft, nu wordt aangetoond dat 9% van de Europeanen dagelijks met suiker gezoete frisdranken drinkt. Vooral in België ligt het percentage – met 20% – hoog.

In de Europese Unie dronk 9% van de consumenten boven de 15 jaar twee jaar terug dagelijks met suiker gezoete frisdranken. Ongeveer 6% consumeerde vier tot zes keer per week dit soort dranken en 19% één tot drie keer per week. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. Het merendeel (66%) gaf echter aan slechts zelden suikerhoudende frisdranken te consumeren. Mannen kiezen eerder voor met suiker gezoete dranken: 12% versus 7% van de vrouwen.

Ook in de leeftijdsgroepen is een trend te zien: hoe hoger de leeftijd, hoe minder vaak met suiker gezoete frisdranken worden geconsumeerd. Deze dranken worden het vaakst geconsumeerd door de 15- tot 24-jarigen. Het gaat om 14% van het totaal. In de categorie 65- tot 74-jarigen én 75-plussers consumeert slechts 5% dit soort frisdranken.

Verschillen per land
Het aantal mensen dat dagelijks met suiker gezoete frisdranken drinkt, is het hoogste bij onze zuiderburen. Daar consument 20% van de inwoners dagelijks dit soort dranken. Het land wordt gevolgd door Malta, Duitsland, Hongarije, Polen en Bulgarije. Allen noteren zij een percentage van ongeveer 12%, meldt Eurostat. Het laagste aandeel werd daarentegen geschreven in Estland (2%), gevolgd door Litouwen, Finland, Letland en Roemenië. Die noteren allemaal circa 3%. Nederland is niet meegenomen in dit onderzoek.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden