Valutamarkten

FB TV Valuta met Laurens Maartens

Lagere rente laat langer op zich wachten

Drie grote centrale banken in de wereld hebben de afgelopen anderhalve week vergaderd over onder meer de rente en de inflatie. Een belangrijke vraag daarbij voor de financiële markten was én is: wanneer gaat de rente nu eindelijk weer eens omlaag?
2 Februari 2024
ecb

Opinie Thomas de Caluwe

Minder renteverlagingen in eurozone dan verwacht

De Verenigde Staten heeft vorige week vrijdag een banenrapport gepubliceerd met sterke cijfers, al zijn daar wel enkele kanttekeningen bij te plaatsen. In de eurozone worden voor dit jaar minder renteverlagingen verwacht na de laatste inflatiecijfers.
8 Januari 2024

FB TV Valuta met Laurens Maartens

Het verlagen van de rente komt in 2024 in zicht

Het jaar 2023 was het jaar van verhogen. De centrale banken verhoogden de rente om de hoge inflatie te beteugelen. Het jaar 2024 staat in het teken van verlagen, zegt Laurens Maartens tegen presentator Eric de Lijster in een nieuwe Foodbusiness Valuta. De valuta-expert bij Argentex verwacht dat de centrale banken in reactie op de dalende inflatiecijfers volgend jaar gaan beginnen met renteverlagingen.
22 December 2023
eurodollar

Opinie Thomas de Caluwe

Week van de waarheid voor de financiële markten

De obsessie van financiële markten met renteverhogingen was het dominante thema van de afgelopen twee jaar. Nu inflatie weer de afdaling heeft ingezet, hebben de marktspelers volop ingezet op rentedalingen in 2024.
11 December 2023

FB TV Valuta met Laurens Maartens

Lagere rentes komen langzaamaan in zicht

De geopolitieke spanningen met de oorlogen tussen Israël en Hamas en Oekraïne en Rusland hebben impact op de financiële markten. Welke impact dit heeft, vertelt valuta-expert Laurens Maartens aan presentator Eric de Lijster in een nieuwe Foodbusiness Valuta.
1 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden