Dossier Voedselcrisis

graanexport

Nieuws FAO Food Index

Mondiale voedselprijzen bijna terug op niveau 2021

De wereldwijde voedselprijzen zijn nagenoeg terug op het (index)niveau van een jaar geleden. Dit meldt de FAO, de voedselorganisatie van de VN. Vorig jaar november stond de index op 135,4 punten, dit jaar november op 135,7 punten.
7 December 2022
school

Nieuws Voedselbanken, schoollunch

VS steekt meer geld in voedselvoorziening

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) steekt $2 miljard extra in voedselbanken en schoolmaaltijden. Daarvan koopt het voor $50 miljoen aan lokaal geproduceerde rijst. Op die manier hoopt de regering de groeiende groep hongerige Amerikanen hulp te bieden. 
15 September 2022
supermarkt

Nieuws Foodinflatie

Droge zomer leidt tot nog hogere voedselprijzen

Naast voedselinflatie die mondiaal de markt beheerst, gaat de komende maanden ook de droogte een rol spelen in de winkelmand van de consument. De voedselprijzen lijken in een soort van perfect storm te zijn beland. 
12 Augustus 2022
boos vuist boerenprotest

Opinie Kees Maas

Opstand Sri Lanka door verkeerde voedselstrategie

In Sri Lanka is er afgelopen weekend een opstand uitgebroken onder de bevolking. De ambtswoning van de (nog) zittende president Gotabaya Rajapaska in de hoofdstad Colombo is bestormd door duizenden demonstranten die het aftreden eisen van de president. De president is gevlucht en door het leger in veiligheid gebracht.
11 Juli 2022
Oekraine

Opinie Kees Maas

Rusland brengt meer doden door honger dan in oorlog

Een snelle overwinning en daarna binnen afzienbare tijd weer 'business-as-usual'. Dat dacht de Russische president Vladimir Poetin ongetwijfeld toen hij besloot de oorlog met Oekraïne in gang te zetten. Door de voor hem onverwachte weerstand van het Oekraïense leger, is het ontaard in een bloeddorstige oorlog. Met nog veel groter gevolgen dan de trieste hoeveelheid doden die bij dit gevecht vallen en gaan vallen.
20 Juni 2022
Boerenbusiness

Interview Food People

'Er is genoeg voedsel om alle monden te voeden'

Ondernemer Karthik Jayaraman en Sanjay Dasari richtten in 2015 in India het bedrijf WayCool op. De in India opgerichte onderneming kan het best worden omschreven als een moderne en creatief ingestelde ketenregisseur in voeding.
15 Juni 2022
supermarkt

Nieuws Retail

Stijgende voedselprijzen jaagt obesitas aan

Met de sterk stijgende voedselprijzen en de nog door te voeren prijsstijgingen in de horeca en supermarkten, is het een logische gedachte dat consumenten gaan matigen en minder voedsel nuttigen om kosten te besparen. Besparen op het budget is zeker een effect, maar daardoor dreigt juist op termijn een verdere toename van obesitas-patiënten.
7 Juni 2022
groente Boerenbusiness fruit

Nieuws Inflatie

Inflatie noopt Mexico tot schrappen importtarief

Om het hoge inflatiecijfer in Mexico te drukken, schrapt het land de importtarieven op een flinke lijst met voedselproducten. Dat is deze week bekend geworden. 
18 Mei 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden