Shutterstock

Nieuws Voedselbanken, schoollunch

VS steekt meer geld in voedselvoorziening

15 September 2022 - Max van der Heijden

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) steekt $2 miljard extra in voedselbanken en schoolmaaltijden. Daarvan koopt het onder meer voor $50 miljoen aan lokaal geproduceerde rijst. Op die manier hoopt de regering de groeiende groep hongerige Amerikanen hulp te bieden. 

Ook maakt het ministerie $943 miljoen vrij voor noodvoedselorganisaties, die de vraag naar hun diensten zien toenemen. Deze organisaties distribueren het voedsel dat zijn centraal inkopen naar lokale partijen zoals voedselbanken. Een deel van dat bedrag wordt gereserveerd voor incidentele kosten die lokale organisaties maken bij het vervoeren en opslaan van het voedsel. Het programma gaat van start in 2023 en duurt twee jaar.

Lokale producten
Daarnaast wordt ook circa $500 miljoen gestoken in het programma waarmee lokaal geproduceerd voedsel voor onder meer  voedselbanken gekocht wordt. Nog eens circa $500 miljoen gaat naar scholen om voedsel te kopen en kinderen te kunnen voorzien van ontbijt en lunch. 

Dat maakt dat er sinds december 2021 in totaal $2,5 miljard is geïnvesteerd in schoolmaaltijden. Daar hebben 30 miljoen leerlingen die op school lunchen van geprofiteerd en 15 miljoen leerlingen die op school ontbijten. 

Jaarlijks koopt de USDA voor meer dan $3 miljard aan landelijk geproduceerd vlees, pluimvee, fruit, groenten, zuivel, granen en oliehoudende zaden om zo de Amerikaanse landbouw te ondersteunen. deze aankopen gaan naar scholen, voedselbanken en huishoudens in heel het land. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Opinie Krijn J. Poppe

Wie pakt regie voor goede visie op voedselproductie?

Nieuws Grondstoffen

Zorgen over impact weer op voedselzekerheid van EU

Nieuws Grondstoffen

Daling voedselprijzen zet niet verder door

Nieuws Ondernemen

Pleidooi investeerders voor groenere foodproductie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden