Dossier Voedselcrisis

Oekraine

Opinie Kees Maas

Rusland brengt meer doden door honger dan in oorlog

Een snelle overwinning en daarna binnen afzienbare tijd weer 'business-as-usual'. Dat dacht de Russische president Vladimir Poetin ongetwijfeld toen hij besloot de oorlog met Oekraïne in gang te zetten. Door de voor hem onverwachte weerstand van het Oekraïense leger, is het ontaard in een bloeddorstige oorlog. Met nog veel groter gevolgen dan de trieste hoeveelheid doden die bij dit gevecht vallen en gaan vallen.
20 Juni 2022
waycool

Interview Food People

'Er is genoeg voedsel om alle monden te voeden'

Ondernemer Karthik Jayaraman en Sanjay Dasari richtten in 2015 in India het bedrijf WayCool op. De in India opgerichte onderneming kan het best worden omschreven als een moderne en creatief ingestelde ketenregisseur in voeding.
15 Juni 2022
supermarkt

Nieuws Retail

Stijgende voedselprijzen jaagt obesitas aan

Met de sterk stijgende voedselprijzen en de nog door te voeren prijsstijgingen in de horeca en supermarkten, is het een logische gedachte dat consumenten gaan matigen en minder voedsel nuttigen om kosten te besparen. Besparen op het budget is zeker een effect, maar daardoor dreigt juist op termijn een verdere toename van obesitas-patiënten.
7 Juni 2022
groente fruit GroentenFruit Huis

Nieuws Inflatie

Inflatie noopt Mexico tot schrappen importtarief

Om het hoge inflatiecijfer in Mexico te drukken, schrapt het land de importtarieven op een flinke lijst met voedselproducten. Dat is deze week bekend geworden. 
18 Mei 2022
graan geld

Nieuws Oorlog

Wereldbank waarschuwt voor voedselcrisis

David Malpass, de baas van de Wereldbank, heeft vannacht gewaarschuwd voor een humanitaire ramp als gevolg van de hoge voedselprijzen. Dit houdt verband met de snel gestegen graanprijzen door de oorlog in Oekraïne.
21 April 2022
Nigeria

Nieuws Oorlog Oekraïne

'Nigeria moet rekening houden met voedselcrisis'

Een voedselcrisis is in Nigeria dichtbij. Dat stellen meerdere bedrijfsleiders van voedingsbedrijven die actief zijn in het land.
18 April 2022
supermarkt Coronavirus hamsteren

Nieuws Oorlog

'Er is nog geen dreiging van voedseltekorten'

De Europese Unie beschikt over veel reserves en is een netto-exporteur van voedsel. “De coronapandemie heeft aangetoond dat de voedselsector robuust genoeg is om klappen op te vangen”, aldus de Europese Commissie. “Er is daarom op dit moment geen dreiging voor voedseltekorten in de Europese Unie.”
8 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Coronavirus

'Voedseltekort dreigt door coronagolf in Australië'

Australië heeft – net als veel andere landen – moeite om de omikronvariant van het coronavirus de baas te zijn. Inmiddels wordt ook de vleesindustrie zwaar getroffen, waardoor verschillende verwerkingsbedrijven de deuren tijdelijk moeten sluiten. Vertegenwoordigers uit de sector vrezen voor een voedseltekort als de overheid geen actie onderneemt.
10 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief