Dossier Voedselcrisis

kaasproductie

Opinie Krijn J. Poppe

Wie pakt regie voor goede visie op voedselproductie?

Er wordt regelmatig geroepen om visie en regie. Een gevolg van een tijdperk waarin de overheid niet wilde sturen, hooguit problemen oplossen en daarmee vaak te lang wachtte. Dus klinkt regelmatig de vraag: waar willen we met dit land en deze sector naar toe, en wordt er verwijtend naar Den Haag gekeken dat niet met een visie komt.
Gisteren 07:30 uur
neerslag weer

Nieuws Grondstoffen

Zorgen over impact weer op voedselzekerheid van EU

Europese stakeholderorganisaties die een rol spelen in de voedselketen en vertegenwoordigers van EU-lidstaten maken zich in toenemende mate zorgen dat extreem weer de voedselproductie en de kwaliteit daarvan in gevaar brengt.
17 November 2023
supermarkt brood voedselprijs

Nieuws Grondstoffen

Daling voedselprijzen zet niet verder door

De wereldwijde voedselprijzen zijn afgelopen maand niet verder gezakt. De voedselprijsindex van de Wereldvoedselorganisatie FAO is met 121,5 punten bijna gelijk aan augustus (121,4 punten). Plantaardige oliën, zuivel en vlees daalden wel in prijs, maar dat werd teniet gedaan door de hogere prijs voor suiker en granen.
6 Oktober 2023
koolzaad

Nieuws Ondernemen

Pleidooi investeerders voor groenere foodproductie

Investeerdersnetwerk Fairr wil dat subsidies voor de landbouw en dus voedselproductie in overeenstemming worden gebracht met doelen op het gebied van klimaat en natuur. Deze oproep komt voorafgaand aan de aanstaande G20-top die op 9 en 10 september plaatsvindt in New Delhi (India). Het accent van overheidssteun aan de landbouw moet worden verplaatst van het bevorderen van overproductie naar het ondersteunen van initiatieven voor klimaat- en natuurbescherming.
28 Augustus 2023
brazilie

Analyse Grondstoffen

Strijd tussen voedsel en natuur in Amazonegebied

Het was groot nieuws eerder deze maand, een alliantie van Amazonelanden die zich uitspraken tegen ontbossing. Het Amazonegebied staat voor sommige symbool voor de verwoestende hand van de mens. Duik je dieper in de materie is het minder zwarte wit. In zekere zin staat het regenwoud symbool voor fundamentele keuzes waar we voor staan op het gebied van natuurbescherming en voedselproductie.
24 Augustus 2023
brood bakkerij graan - food

Opinie Krijn J. Poppe

Alle neuzen een kant op voor ander voedselsysteem

Minister Piet Adema werkt met vijftig partijen aan een zogeheten Landbouwakkoord, dat de sector op een nieuwe leest moet schoeien. Dat grote aantal zegt niet alleen iets over de veelzijdigheid en de verdeeldheid van de landbouw, maar geeft aan dat ook andere partijen nodig zijn. Zoals de voedselindustrie, de supermarkten en de banken.
17 April 2023
OneThird

Nieuws Bedrijven

OneThird schaalt op naar nieuwe toeleveringsketens

Food-techbedrijf OneThird uit Enschede heeft in een nieuwe financieringsronde €2,75 miljoen opgehaald. De onderneming heeft als doel voedselverspilling te voorkomen door de houdbaarheidsdatum van groenten en fruit beter te voorspellen.
23 Maart 2023
World Economic Forum

Achtergrond Ondernemen

Falen van voedselsysteem onvermijdelijk volgens WEF

Deze week vindt in het Zwiterse Davos weer het World Economic Forum plaats. Daar gaan CEO's, politici en andere invloedrijke personen met elkaar in gesprek over belangrijke onderwerpen. Een van die onderwerpen is voedselzekerheid. 
19 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden