Dossier Voedselcrisis

groente Boerenbusiness fruit

Nieuws Inflatie

Inflatie noopt Mexico tot schrappen importtarief

Om het hoge inflatiecijfer in Mexico te drukken, schrapt het land de importtarieven op een flinke lijst met voedselproducten. Dat is deze week bekend geworden. 
18 Mei 2022
euro graan - agri

Nieuws Oorlog

Wereldbank waarschuwt voor voedselcrisis

David Malpass, de baas van de Wereldbank, heeft vannacht gewaarschuwd voor een humanitaire ramp als gevolg van de hoge voedselprijzen. Dit houdt verband met de snel gestegen graanprijzen door de oorlog in Oekraïne.
21 April 2022
Nigeria

Nieuws Oorlog Oekraïne

'Nigeria moet rekening houden met voedselcrisis'

Een voedselcrisis is in Nigeria dichtbij. Dat stellen meerdere bedrijfsleiders van voedingsbedrijven die actief zijn in het land.
18 April 2022
supermarkt Coronavirus hamsteren

Nieuws Oorlog

'Er is nog geen dreiging van voedseltekorten'

De Europese Unie beschikt over veel reserves en is een netto-exporteur van voedsel. “De coronapandemie heeft aangetoond dat de voedselsector robuust genoeg is om klappen op te vangen”, aldus de Europese Commissie. “Er is daarom op dit moment geen dreiging voor voedseltekorten in de Europese Unie.”
8 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Coronavirus

'Voedseltekort dreigt door coronagolf in Australië'

Australië heeft – net als veel andere landen – moeite om de omikronvariant van het coronavirus de baas te zijn. Inmiddels wordt ook de vleesindustrie zwaar getroffen, waardoor verschillende verwerkingsbedrijven de deuren tijdelijk moeten sluiten. Vertegenwoordigers uit de sector vrezen voor een voedseltekort als de overheid geen actie onderneemt.
10 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden