Traceerbaarheid

data

Nieuws Traceerbaarheid

Herkomst van voedsel nog vaak onduidelijk

Informatie over de herkomst van producten in de supermarkten laat veel te wensen over, stelt de Consumentenbond na een inventarisatie. 'Regelmatig ontbreekt er verplichte informatie of is die informatie te vaag opgeschreven', stelt de organisatie in een verklaring. Een opsomming van landen is volgens de bond een treffend voorbeeld van hoe het niet moet.
23 Februari 2022
varkensvlees ham

Nieuws Traceerbaarheid

Herkomst vlees verplicht in Franse restaurants

Franse restaurants en foodservicebedrijven zijn vanaf 1 maart verplicht de herkomst van vlees te vermelden. Het land denkt dat door meer transparantie te creëren de consumptie van lokaal vlees toeneemt. Ook is de maatregel onderdeel van een nieuwe wet om de inkomenspositie van Franse veehouders te versterken. 
1 Februari 2022
data

Nieuws Traceerbaarheid

'Voedselveiligheid overtuigt de consument'

Wil je de consument in de toekomst overtuigen om voor jouw product te kiezen, dan moet je goed scoren op voedselveiligheid, duurzaamheid en innovatie. Een hele uitdaging. Totale traceerbaarheid door middel van bijvoorbeeld een QR-code kan daarbij helpen. Dat werd duidelijk tijdens een presentatie van Jack Payne van Aptean op het Food and Beverage Global Symposium op dinsdag 5 oktober.
7 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden