Voedselzekerheid

Europese Commissie europees parlement voedselzekerheid

Achtergrond Farm-to-Fork

Voedselzekerheid ligt weer op het bord in Brussel

Het Europees Parlement eist een grondig onderzoek naar de effecten van de Farm-to-Fork-doelen op de Europese voedselzekerheid. Het vergroten van de voedselzekerheid heeft met oorlog in Oekraïne prioriteit en de voedselproductie moet worden opgevoerd. Dit stelt het parlement in een gisteren (donderdag 24 maart) aangenomen - 72 punten tellende - resolutie.
25 Maart 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Politiek

EU overweegt particuliere opslag varkensvlees

De Europese Commissie overweegt openstelling van particuliere opslag voor varkensvlees als een van de crisismaatregelen rond de oorlog in Oekraïne. Dit staat in een zogenoemd 'non-paper', dat ter sondering is voorgelegd aan de delegaties vanuit de lidstaten.
16 Maart 2022
tarwe - food graan - food

Interview Peter van Bodegom

'Zelf in voedsel voorzienend EU vraagt politieke moed'

Peter van Bodegom is hoogleraar milieubiologie in Leiden. Hij kan milieukennis met grondstoffenkennis verbinden en zo licht werpen op de macht over graan, olie en gas die onder het conflict schuilgaat.
9 Maart 2022
Oekraine

Opinie Dick Veerman

Oorlog leidt tot geopolitiek voedsel- en energiebeleid

De energie- en voedselbehoefte, Poetins echte wapens in deze oorlog, blijven bestaan. Ook klimaatverandering en de veiligheidsvraagstukken die daarmee samenhangen blijven bestaan en zijn hoog op het prioriteitenlijstje van politici komen te staan. Poetin dwingt de wereld positie te kiezen en zich vanaf nu voor te bereiden op al die uitdagingen tegelijk.
4 Maart 2022
koeien India

Opinie Krijn J. Poppe

Elke gemeenschap heeft op voedselsoevereiniteit recht

Debatten over het Europese landbouwbeleid of het Nederlandse milieubeleid leiden regelmatig tot discussies over onze relatie met ontwikkelingslanden. Moeten we in hun voedsel voorzien door onze export en dreigt dat bij nieuw beleid in gevaar te komen? Of kunnen ze daar zelf wat meer produceren?
1 Maart 2022
appels

Opinie Krijn J. Poppe

De geschiedenis van de toekomst van ons eten

Over het functioneren van ons voedselsysteem is veel te doen. Zelfs zoveel dat de Verenigde Naties er in september op hoog niveau een Voedseltop over organiseert. Dat er meer moet worden geproduceerd, is duidelijk.
18 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden