Foodservice Instituut Nederland (FSIN)

euro betalen economie portemonnee

Nieuws Food

'Omzet in foodsector neemt ook dit jaar weer toe'

De omzet van de Nederlandse voedingssector steeg het afgelopen jaar met 1,6% naar €58,1 miljard. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het FoodService Instituut Nederland. “Het jaar 2021 is daarmee niet het gehoopte ‘jaar van herstel’ geworden voor de sector”, zo schrijft de organisatie. Het instituut verwacht voor dit jaar een sterker herstel, met name gevoed door een groei in de consumptie buitenhuis.
9 Maart 2022
zuivel ijs foodbusiness

Nieuws Food

Omzet van de foodsector is bijna terug op niveau

Van het merendeel van de Nederlandse bedrijven in de foodsector is de omzet weer bijna terug op het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een nieuwe update. Het verschil in de omzet van dit jaar en die van twee jaar terug is 'slechts' €100 miljoen.
10 November 2021
maaltijdbezorging Uber Eats

Nieuws Maaltijdbezorging

'Bezorging gaat ook dit jaar forse groeicijfers laten zien'

Maaltijdbezorging, boodschappenbezorging en drankenbezorging. Het nam het afgelopen jaar allemaal een vlucht. De groeicijfers zijn historisch te noemen. En daar komt dit jaar geen verandering in, zo meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een nieuw rapport. De verwachting is dat de Nederlandse markt voor fooddelivery dit jaar met 27,9% stijgt.
4 Augustus 2021
supermarkt Vegetarisch vegan

Opinie Radboud Bergevoet

De prijzen van voedingsmiddelen omhoog?

De producenten van voedingsmiddelen lopen tegen zulke hoge prijsstijgingen aan dat ze deze gaan doorberekenen aan hun afnemers. Voor de horeca, een van de hardst geraakte sectoren tijdens de coronacrisis, is dat slecht nieuws. 
27 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden