Foodlog

zonnebloemolie

Achtergrond Zonnebloemolie

Welke alternatieven zijn er voor zonnebloemolie?

Over een paar weken is zonnebloemolie op. Consumenten zijn aan het hamsteren geslagen. En levensmiddelenproducenten zijn naarstig op zoek naar alternatieven voor hun recepturen. Welke alternatieven zijn er?
28 Maart 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Achtergrond Retail

Supermarkt in Den Haag kan niet zonder foodwatch

29 September 2021
Planetproof

Achtergrond PlanetProof

Staan neuzen al dezelfde kant op in PlanetProof?

Deze week is voor het eerst een ‘On the way to PlanetProof’-week georganiseerd, vanuit Stichting Milieukeur. Deze actieweek moet de consument precies laten zien hoe groot het assortiment aan PlanetProof-artikelen al is. Een half jaar geleden moest het keurmerk echter nog een flinke lading kritiek verwerken vanuit de primaire sector. De vraag was toen nog: staan de neuzen ooit dezelfde kant op bij PlanetProof? Daar lijkt het nu wel steeds meer op.
16 September 2021
maaltijdbezorging Uber Eats

Analyse Maaltijdbezorging

Flitskoerier zet Belgische supermarkten op scherp

Ook in België doen de flitsbezorgers hun intrede. In Brussel en Antwerpen kun je al bij Gorillas bestellen, om in 10 minuten je boodschappen thuisbezorgd te krijgen. Middelgrote steden als Luik en Gent staan op de rol, zegt Luc van Emmerik, directeur van Gorillas in Nederland en België.
30 Juli 2021
Jumbo Online boodschappen

Analyse Jumbo

Hoge inkoopkosten kunnen strategie Jumbo beperken

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers van Jumbo klonken wat wolkjes door over hogere kosten, maar overheerste de blije toon over het behalen van de omzetdoelstelling. In het jaar van de honderdste verjaardag van het bedrijf wil Jumbo door de grens van €10 miljard omzet breken. Dat lijkt te lukken. Toch is denkbaar dat de wolkjes het bedrijf tot een nieuwe koers dwingen.
22 Juli 2021
Planetproof

Achtergrond PlanetProof

Staan neuzen ooit dezelfde kant op bij PlanetProof?

Hoe Boerproof is PlanetProof? Dat was de hoofdvraag tijdens het webinar dat Boerenbusiness en Foodlog donderdag 11 februari organiseerden. En die vraag moest nodig gesteld worden. Immers, de kritiek op het keurmerk is niet mals en neemt alleen maar toe.
16 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden