Aardappelmarkt 2021

aardappelen supermarkt Albert Heijn

Opinie Mariska Werring

Ook zo’n trek in een lekkere stamppot?

Herken je dat gevoel in de winter? Dat als het buiten koud en guur is, je trek hebt in ander eten dan in de zomer. Vanouds zijn stamppotten een geliefde winterkost. Het zal niet verbazen dat ook in deze tijd - waarin we niet meer zo traditioneel eten - de populariteit van stamppot nog bijzonder groot is.
28 December 2021
aardappelen aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Stevige vraag niet terug te zien in aardappelprijs

De hoeveelheid aardappelen die fritesfabrieken maandelijks verwerken is in november teruggelopen, maar blijft hoog. Toch is de stemming in de aardappelmarkt nog altijd mat. De prijzen reageren niet op de stevige vraag uit de verwerkende industrie en de nieuwe lockdown zal de situatie geen goed doen.
20 December 2021
aardappelen

Nieuws Quik's Potato Products

'Shockvriezer stelt ons in staat snel terug te koelen'

Consumenten hechten steeds meer waarde aan verse voedingsmiddelen. Producenten weten dat. Daarom is houdbaarheid een steeds belangrijker thema. Bij Quik’s Potato Products begonnen ze daarom enkele jaren terug met pasteuriseren op één van de eigen locaties. Dat leverde wel nieuwe uitdagingen op. Want, een gewone koelcel is dan niet meer voldoende om snel terug te koelen.
25 November 2021
aardappelen tafelaardappelen

Achtergrond Aardappelen

Frankrijk ziet ongewone vraag naar aardappelen

November is doorgaans een rustige maand op de Franse aardappelmarkt. Dit jaar niet. Meerdere analisten melden dat de vraag op het moment ongebruikelijk is. Zowel tafelaardappelen als verwerkingsaardappelen worden meer dan ‘normaal’ ingekocht. Het is opvallend, met het oog op het feit dat de coronateugels in veel landen aangetrokken worden. Deze huidige situatie lijdt in sommige gevallen al tot stijgende prijzen.
25 November 2021
aardappelen kisten Lambweston

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston verwacht voorlopig zwakke vraag

Tom Werner, de directeur van de Amerikaanse fritesproducent Lamb Weston, verwacht dat de vraag naar frites voorlopig nog zwak blijft. De maatregelen om het coronavirus in te perken en het koude weer zijn hier volgens hem debet aan. Wel verwacht Werner dat een deel van het verlies gecompenseerd kan worden met hogere verkoopcijfers in supermarkten en door middel van afhaalmogelijkheden.
12 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden