Horeca

thuisbezorgen

Nieuws Rabobank prognoses

Rabobank verwacht 55% groei in thuisbezorgkanaal

Rabobank verwacht dat thuisbezorgen een hogere vlucht gaat nemen in 2021 (+55% tegen 39% in 2020). Voor het supermarktkanaal verwacht zij 7% groei in 2021 (in 2020 was dit 11%).
17 Augustus 2021
supermarkt groente

Nieuws Supermarkten

Groei supermarkten gestokt door openen horeca

Supermarkten en groente- en viszaken voelen de heropening van de horeca in hun omzetgroei. Sinds de heropening is de groei vrijwel tot stilstand gekomen, meldt marktonderzoeker GfK. Bakkers daarentegen verkopen nog steeds goed.
16 Augustus 2021
Boerenbusiness restaurant

Nieuws Consumentengedrag

Amerikaanse consument zoekt restaurant weer op

Consumenten in de Verenigde Staten hebben in het tweede kwartaal weer vaker het restaurant opgezocht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van The NPD Group. Het aantal consumentenbestedingen in restaurants steeg met 32% in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee ligt het aantal bestedingen – vooral in de quickservice restaurants - weer enigszins in lijn met het niveau van voor de coronacrisis. Fullservice restaurants halen dat niveau nog niet.
13 Augustus 2021
frites

Nieuws Frites

Britse horecasector vreest voor tekort aan frites

In het Verenigd Koninkrijk dreigt een tekort aan frites. Op het Europese vasteland is een deel van de aardappelen verzopen. Britse experts verwachten daardoor een grotere vraag naar Engelse aardappelen, maar daarmee kunnen niet alle tekorten worden gedekt. 
12 Augustus 2021
Coronavirus horeca lockdown

Nieuws Horeca

Horeca schreeuwt om koks en ander personeel

Er is sprake van een schreeuwend personeelstekort in de horecasector. Ondernemers houden deuren noodgedwongen gesloten, zoeken creatieve oplossingen en blijven ondertussen hard zoeken naar personeel. Daarbij zijn de ogen steeds meer gericht op de buitenlandse arbeidsmarkt.
4 Augustus 2021
Boerenbusiness restaurant

Achtergrond Horeca

Restaurantgast als marketingtool

Het was even twee weken genieten van het uitgaansleven, maar toen sloeg de realiteit in als een bom: voorlopig is er weinig uitgaansvertier. Met alle lockdowns en beperkingen zagen de social media feeds er de afgelopen 16 maanden een stuk minder jaloersmakend uit, maar gelukkig zijn de restaurants weer open en duikt ook de pre-corona trend weer op: instagramwaardig eten. 
22 Juli 2021
Coronavirus horeca economie

Nieuws Foodservice

Herstel in foodservice loopt wat vertraging op

Het herstel in de foodservice en horeca gaat iets langzamer dan eerder werd verwacht. Het later openen van de terrassen en de beperkte opening van de restaurants ligt hieraan ten grondslag. Dat maakte Rien de Koning van marktbureau Datlinq bekend tijdens een webinar. Uit de cijfers blijkt ook dat de cateraar het dit jaar het zwaartste krijgt, terwijl de thuisbezorgers de grote winnaars zijn van de coronacrisis.
11 Juni 2021
banken financieel ING bank

Nieuws Coronacrisis

ING verwacht pas in 2022 groot herstel in horeca

Het Economisch Bureau van ING verwacht dat het grote herstel van de horecasector pas in 2022 plaatsvindt. Dat meldt de bank in een nieuw rapport. Door de langere lockdown wordt het omzetverlies van vorig jaar in 2021 bij lange na niet goedgemaakt. “De horecaschil aan banken en overheid is met 50% toegenomen”, zo schrijft het.
22 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden