Landbouwexport

koeien India

Opinie Krijn J. Poppe

Elke gemeenschap heeft op voedselsoevereiniteit recht

Debatten over het Europese landbouwbeleid of het Nederlandse milieubeleid leiden regelmatig tot discussies over onze relatie met ontwikkelingslanden. Moeten we in hun voedsel voorzien door onze export en dreigt dat bij nieuw beleid in gevaar te komen? Of kunnen ze daar zelf wat meer produceren?
1 Maart 2022
export haven logistiek supply chain

Nieuws Handel

Landbouwexport verbreekt opnieuw record

De waarde van de Nederlandse landbouwexport is in 2021 opnieuw gestegen tot recordhoogte. Ondanks de voortdurende coronacrisis en het eerste jaar van de brexit is het vorige record van 2020 ruim verbroken. De landbouwexport heeft in 2021 een recordwaarde opgebracht van €104,7 miljard, 9,4% (oftewel €9 miljard) meer dan het jaar ervoor.
21 Januari 2022

FB TV Cor Pierik

Hoge gasprijs al te zien in prijs voedingsmiddelen

Het agrocomplex (voedingsmiddelenindustrie, landbouw, transport etc.) draagt voor 6,4% bij aan het bbp. Het aandeel is het afgelopen decennium ongeveer gelijk gebleven, maar de foodindustrie plust licht. Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS, deelt de cijfers en geeft ook antwoord op de vraag wat we al merken van de hoge gasprijzen.
18 Oktober 2021
export verkeer vrachtvervoer

Nieuws Handel

Vlaanderen blijft netto-exporteur in agrohandel

Vlaanderen blijft ook over het afgelopen jaar een netto-exporteur van agrarische producten. Het handelssaldo komt uit op €6,3 miljard. Dat blijkt uit het agrohandelsrapport van het Departement Landbouw en Visserij. Nederland is de belangrijkste handelspartner van Vlaanderen, gevolgd door Frankrijk.
3 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden