Rundvleesexport

slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Rundvlees

Argentinië houdt vast aan exportverbod rundvlees

Argentinië houdt het exportverbod op rundvlees zeker tot 2024 in stand. Dat maakt de regering van het Zuid-Amerikaanse land bekend. Het ministerie heeft het verbod ingesteld in een poging de binnenlandse prijzen onder controle te houden.
7 Januari 2022
rundvlees varkensvlees

Nieuws Rundvlees

Flinke dip in Argentijnse export van rundvlees

De export van rundvlees uit Argentinië is in oktober met 30,9% gedaald, in vergelijking tot dezelfde maand vorig jaar. Ook ten opzichte van vorige maand is een afname in het exportvolume (-25%) zichtbaar. Een stijging van de prijzen in de belangrijkste markten, zoals China en de Europese Unie, heeft het waardeverlies wel beperkt.
10 December 2021
rundvlees

Nieuws Vleesexport

Brazilië plempt wereldmarkt vol met vlees

Daar waar de Europese export van varkensvlees geen potten kan breken, lukte het Brazilië wel om in september een exportrecord te realiseren.
20 Oktober 2021
rundvlees varkensvlees BlackAngus

Nieuws Argentinië

Argentijnse maatregelen tonen averechtse werking

De Argentijnse overheid kwam iets meer dan een maand geleden ‘out of the blue’ met een exportverbod op rundvlees. Inmiddels is het verbod omgezet in een systeem van quota’s. Maar, is dat systeem wel effectief? De cijfers wijzen tegenstrijdige antwoorden uit.
15 Juli 2021
rundvlees varkensvlees

Nieuws CBS

Nederland is de grootste vleesexporteur van Europa

Nederland was vorig jaar de grootste vleesexporteur van de Europese Unie, zowel in waarde (€8,8 miljard) als gewicht (3,6 miljard kg). 85% is in Nederland geproduceerd of verwerkt vlees. De rest betreft wederuitvoer of doorvoer. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de Internationaliseringsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
23 Juni 2021
rundvlees varkensvlees BlackAngus

Analyse Exportban Argentinië

Ziet Argentinië de gevolgen van de exportban wel?

Argentinië heeft de wereldmarkt eind mei flink laten schrikken. Om de binnenlandse stijgende prijzen van rundvlees tegen te gaan, legt de regering de rundvleesexport namelijk stil. Een effectieve maatregel, zo bleek enkele uren na de invoering ervan. Maar ziet het land de langetermijngevolgen van deze exportban wel? De wereldmarkt houdt zijn adem namelijk in nu China een alternatieve importeur moet zoeken.
8 Juni 2021
rundvlees varkensvlees BlackAngus

Nieuws Rundvleesexport

Straks geen Argentijnse biefstukken meer?

Het rundvlees van de Argentijnse pampa's staat bekend om zijn sappige smaak en is in trek in de horeca en supermarkt. Misschien moet we het de komende tijd zonder een Argentijse biefstuk of steak doen, want de Argentijnse overheid wil de export van rundvlees tijdelijk verbieden vanwege de hyperinflatie in het land.
19 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden