Notering B-peen

peen

Analyse Peen

Vraag naar peen wil maar niet aantrekken

De handel in peen blijft moeizaam. Het grote probleem is dat de vraag maar niet goed opgang wil komen. 'Het vaste werk loopt door maar verder worden we niet moe', aldus een insider. Vooral Duitsland en Oost-Europa laten het afweten door een ruim aanbod op de lokale markt.
18 Februari 2022
peen

Analyse Peen

Peenteler en handelaar vinden elkaar moeilijk

Het is zoeken en aftasten en aftasten op de peenmarkt. Er staat genoeg goede peen in de bewaring maar teler en afnemer hebben nog veel moeite om tot een voor beide passende prijs te komen. Voor de peen die nu wordt aangeboden is vooral de kwaliteit een punt van zorg. De mindere partijen zorgen voor ligt dwingend aanbod op de markt.
28 Januari 2022
kisten peen peenoogst

Analyse Peen

Peenmarkt blinkt uit in stabiliteit

De peenmarkt wordt gekenmerkt door stabiliteit. Er is een relatief beperkte vraag en kopers van gespoeld product zijn erg scherp op de prijs. Verkopers willen op dit punt in het bewaarseizoen echter niet veel verder zakken in prijs. Zij vinden de huidige noteringen al amper of zelfs niet kostendekkend.
14 Januari 2022
peen peenoogst

Analyse Peen

Grote verschillen in stroeve peenmarkt

Het gaat niet van een leien dakje op de markt voor peen. Een ruim aanbod is wat de markt tekent. Voor zowel teler, spoeler als commissionair is het zoeken naar afzetmogelijkheden. De knoppen waar aangedraaid kan worden om de handel aan te slingeren, zijn alleen beperkt.
7 Januari 2022
peen peenoogst

Analyse Peen

Kwaliteit van de af land-peen wordt punt van zorg

Het blijft moeizaam lopen op de peenmarkt. Spoelers hebben voldoende peen en zijn maar beperkt aan de markt. Het aanbod overtreft de vraag. Het is niet zo dat er niets geëxporteerd wordt maar de volumes zetten relatief weinig zoden aan de dijk.
10 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden