5 vragen aan

veldbonen handelsgewassen eiwit

Interview René van der Veen

'Ook eiwitten worden duurder door hoge Matif'

In Food People spreken we deze week met René van der Veen, eigenaar van Multiflour. Dat bedrijf handelt in peulvruchten, oude graansoorten en plantaardige eiwitten. 'Eiwitten worden duurder, met name tarwegluten. Dit is een gevolg van de hoge prijzen op de Matif in Parijs. Kikkererwten en gele erwten zijn duurder geworden, omdat er meer vraag naar is.'
15 December 2021
vegan

Interview Vegan Fresco

Vegan Freco wil nog meer mensen gaan inspireren

Vegan is booming. Het plantaardige assortiment in de supermarkt wordt steeds groter. Sinds dit jaar kent Nederland ook meerdere plekken waar je volledig vegan boodschappen kunt doen. Hoewel de eerste veganistische supermarkt van Utrecht na drie maanden al de deuren sluit, gaat het met Vegan Fresco, de eerste vegan supermarkt van Nederland, die begin dit jaar in Amsterdam de deuren opende naar eigen zeggen 'fantastisch'. Ook zijn er uitbreidingsplannen in Amsterdam.' Zes vragen aan eigenaar James Fresco.
17 Juni 2021
Gymbites

Interview GymBites

'GymBites moet gezond eten altijd mogelijk maken'

Druk, druk en nog eens druk. Steeds meer Nederlanders herkennen het gevoel. Die bruisende agenda is ook steeds moeilijker te combineren met gezond en vers eten. Camiel Struwer (links) en Jesse Mellema (rechts) zeggen daarvoor een oplossing te hebben. Met hun bedrijf GymBites streven ze ernaar dat elke Nederlander een goede balans vindt tussen verantwoord eten, gezond bewegen en een positieve mindset.
6 Mei 2021
Stijn Markusse Boerschappen

Interview Boerschappen

'We laten zien dat korte keten een succes kan zijn'

Voeding die voedt, uit een keten die deugt. Dat is waar Boerschappen voor staat. Het bedrijf levert boodschappenboxen die gevuld zijn met dagverse producten vanaf het Nederlandse boerenerf. “Wij werken zonder winkels, verspilling, vervuiling of driedubbele marges. We doen het anders. We halen de producten - 7 dagen per week - ’s ochtends op bij de boer en ’s middags heb jij ze in huis”, vertelt Stijn Markusse, oprichter van Boerschappen. “We willen laten zien dat zo’n korte keten een succes kan zijn.”
6 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden