Economie

geld euro valuta kassa

Nieuws Financieel

Meer zakelijke wanbetalers in Azië, ook in food

Het aantal zakelijke wanbetalingen in Azië is dit jaar met 60% gestegen in vergelijking met 2021, dat staat in de jaarlijkse betalingsbarometer van kredietverzekeraar Atradius. Hierbij is in Taiwan, Indonesië, Singapore en Vietnam ook specifiek gekeken naar de agrifoodsector.
Gisteren 14:30 uur
Hochwald

Nieuws Zuivel

Hochwald neemt nieuwe melkfabriek in gebruik

Het Duitse zuivelconcern Hochwald heeft de nieuwe melkfabriek in Mechernich (Noordrijn-Westfalen) officieel in gebruik genomen. De fabriek, volgens Hochwald zelf de 'modernste zuivelfabriek van Europa', heeft €200 miljoen gekost. Het bedrijf gaat er onder meer houdbare drinkmelk, room, melkmixen en gecondenseerde melk produceren. 
Gisteren 11:35 uur
export haven schip

Analyse Logistiek

Gevolgen inflatie sijpelen door in zeevervoersector

De gevolgen van de hoge inflatie die zich wereldwijd voordoet, beginnen door te sijpelen naar de logistiek. Zo heeft Samsung orders geschrapt en verschepingen meedere weken uitgesteld. Het elektronicabedrijf is niet de enige. Er zijn in de Verenigde Staten steeds meer bedrijven met voorraadoverschotten, doordat er minder bestellingen worden geplaatst. 
Vrijdag 15:00 uur
snoep Mars

Nieuws Personalia

Hoogste baas van foodconcern Mars stapt op

De hoogste baas van foodconcern Mars stapt op. Grant Reid, de CEO van Mars, heeft zijn vertrek per eind september aangekondigd bij het bedrijf dat onder meer de bekende mars-repen, twix en bounty produceert. Poul Weinrach, nu nog de baas bij Mars Petcare, volgt Reid op.
22 Juni 2022
Online boodschappen Ocado

Nieuws Retail

Online super Ocado haalt bijna 600 miljoen pond op

Ocado Group heeft met een aandelenuitgifte £578 miljoen (€682 miljoen) opgehaald. Dit maakte de Britse online supermarkt bekend. Er werden 72,7 nieuwe aandelen uitgegeven tegen een koers van £7,95. Dat komt neer op een korting van 9,4% ten opzichte van de slotkoers van maandag.
21 Juni 2022
Jerome Powell

Analyse Edin Mujagic

Power Powell blijft zonder holle frase rente verhogen

De Fed heeft besloten de officiële rente met 75 basispunten op te trekken naar de bandbreedte 1,5 tot 1,75%. Dat is meer dan 50 basispunten die eerder in het vooruitzicht werden gesteld. De reden voor die extra stap is dat de inflatie niet alleen hoog blijft, maar ook dat die de Fed onaangenaam heeft verrast.
17 Juni 2022
ecb

Opinie Edin Mujagic

Spoedvergadering bij ECB, lang hoge inflatie dreigt

Groot nieuws uit het ECB-land. Ik heb het over de belofte dat de bank niet achterover blijft leunen als de renteverschillen tussen de zwakke en sterke eurolanden, denk Italië versus Duitsland, te groot worden.
15 Juni 2022
rente procent

Nieuws Rente

Banken bouwen negatieve rente af

De drie grote banken: Rabobank, ABN Amro en ING volgen de renteverhoging van de Europese Centrale Bank ECB en berekenen vanaf 1 augustus 0,25% negatieve rente over een tegoed van meer dan 100.000 in plaats van 0,5%. ABN Amro kondigde vandaag ook aan op 1 oktober helemaal geen negatieve rente meer te berekenen.
14 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief