Jaaroverzicht

zuivel ijs foodbusiness

Achtergrond Food

Deze thema's spelen ook dit jaar weer een rol

Afgelopen jaar stond in het teken van logistieke verstoringen, corona-uitbraken en lockdowns, hoge grondstofprijzen en een torenhoge inflatie. Een uitdaging voor elke ondernemer, ook die in de voedingsmiddelenindustrie. Welke van deze uitdagingen zien we ook in 2022 terug? En hoe kunnen we die uitdagingen het hoofd bieden?
10 Januari 2022
Rijst

Analyse Rijst

Hoe presteerde rijst in coronajaar 2021?

We bevinden ons alweer in de eerste week van het nieuwe jaar. Tijd om terug en vooruit te blikken op de markt voor rijst. Over het algemeen bleef die markt vorig jaar vrij rustig. Dit ondanks onzekerheden rond de omikronvariant, logistieke problemen en lockdowns. Is dat ook in het nieuwe jaar het geval?
3 Januari 2022
koolzaad

Analyse Koolzaad

Koolzaad lift mee op vraag naar plantaardige oliën

We bevinden ons alweer in de laatste week van het jaar. En 2021 mag voor de grondstoffenmarkt best beschreven worden als een turbulent jaar. Het was een jaar waarin de coronacrisis toch niet van de aardbodem verdween, de logistieke problemen verergerden en de grondstofnoteringen een verdere vlucht naar boven namen. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik, als laatste werpen we een blik op koolzaad.
31 December 2021
koffiebonen

Analyse Robusta

Robusta realiseerde record na record in 2021

We bevinden ons alweer in de laatste week van het jaar. En 2021 mag voor de grondstoffenmarkt best beschreven worden als een turbulent jaar. Het was een jaar waarin de coronacrisis toch niet van de aardbodem verdween, de logistieke problemen verergerden en de grondstofnoteringen een verdere vlucht naar boven namen. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik, dit keer Robusta-koffiebonen.
30 December 2021
Coronavirus economie herstel

Analyse Jaaroverzicht

Deze dilemma's staat agri & food in 2022 te wachten

Dat 2021 een roerig jaar voor de agri- en foodsector was, is een understatement. Neem de gekte op de grondstoffenmarkten en torenhoge containerprijzen. En wat te denken van het coronavirus waar geen medicijn tegen bestand lijkt.
30 December 2021
Cacao

Analyse Cacao

Cacao houdt zich goed staande in turbulent jaar

We bevinden ons alweer in de laatste week van het jaar. En 2021 mag voor de grondstoffenmarkt best beschreven worden als een turbulent jaar. Het was een jaar waarin de coronacrisis toch niet van de aardbodem verdween, de logistieke problemen verergerden en de grondstofnoteringen een verdere vlucht naar boven namen. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik, vandaag kijken we naar cacao.
29 December 2021
palmolie

Achtergrond Palmolie

Krapte in palmolie stuwde prijs naar records

We bevinden ons alweer in de laatste week van het jaar. En 2021 mag voor de grondstoffenmarkt best beschreven worden als een turbulent jaar. Het was een jaar waarin de coronacrisis toch niet van de aardbodem verdween, de logistieke problemen verergerden en de grondstofnoteringen een verdere vlucht naar boven namen. Hoog tijd voor een terug- en vooruitblik, waarbij de focus vandaag ligt op palmolie.
28 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden