Robots

Boerenbusiness

Nieuws Robotisering

Robotisering neemt toe in de voedselindustrie

De mate van automatisering – en dan specifiek het gebruik van robotinstallaties – in de voedingsmiddelenindustrie is afgelopen jaren toegenomen. Dat blijkt uit een sectoranalyse van ING. Analisten Thijs Geijer en Coco Zhang onderschrijven waarom de groei van het aantal robots in de industrie voorlopig nog niet ten einde is.
7 December 2021
frites

Achtergrond Robotisering

Is robot de oplossing voor arbeidstekort in horeca?

De enorme groei van de horecasector zorgt voor personele uitdagingen. Zo verwacht Koninklijke Horeca Nederland dat de werkgelegenheid in de sector komende jaren groeit van 466.000 banen in 2019 naar zo’n 559.000 banen in 2025. De coronapandemie heeft het personeelsprobleem vergroot. Door de crisis hebben veel koks, obers en andere horecamedewerkers noodgedwongen een baan buiten de sector gevonden. En dus moeten ondernemers op zoek naar innovatieve oplossingen. In Chicago wijken ze daarom uit naar een robot om de friet in de gaten te houden.
12 Augustus 2021
Boerenbusiness

Nieuws Groente en fruit

Neemt robot het saaie werk straks uit handen?

Sorteren, controleren en assembleren van verse groenten en fruit. Het gebeurt wereldwijd vooral handmatig. Wageningen Food & Biobased Research vindt dat daar weleens verandering in mag komen. 'Het kan bedrijven veel tijd en geld besparen als robots deze tijdrovende, herhalende taken overnemen van de medewerkers', zo schrijft Aneesh Chauhan, expertiseleider van de Computer Vision en Robotica-groep bij Wageningen Food & Biobased Research en lid van het Agro Food Robotics-team.
6 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden