Consumentenprijzen

rundvlees

Nieuws Vleesprijzen

Vleesprijzen flink hoger in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn de prijzen voor dierlijke eiwitten het afgelopen jaar flink gestegen. Dat blijkt uit de meest recente gegevens van het Bureau of Labor Statistics. De prijs voor rundvlees steeg afgelopen twaalf maanden met iets meer dan 20%. Varkensvlees werd 14% duurder. De coronacrisis én het gebrek aan concurrentie zijn de voornaamste redenen hiervoor.
25 November 2021
Olijfolie

Nieuws Consumentenprijzen

Vooral de prijzen van oliën zijn gestegen

De verkoopprijzen in de voedingsmiddelenindustrie liggen 9,2% hoger dan een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vooral producenten van plantaardige en dierlijke oliën schroeven de prijzen op. De broodindustrie is de meest constante sector in de keten, want daar zijn amper prijsstijgingen doorgevoerd.
1 November 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws Voedselprijzen

Dure grondstoffen werken door in boodschappenkar

De grondstoffenmarkten zijn sinds de start van de coronapandemie naar recordhoogtes gestegen. Die hogere prijzen voor onder andere tarwe, maïs en plantaardige oliën werken nu door naar de boodschappenkar van de consument. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van marktbureau GfK. Gemiddelde gaven Nederlandse huishoudens over de eerste negen maanden van het jaar 3,6% meer uit aan de boodschappen.
13 Oktober 2021
export containers

Nieuws Logistiek

Wet van Murphy teistert maakindustrie

De aloude 'Wet van Murphy' is steeds meer van toepassing op de wereldwijde industrie. Grote retailconcerns als Ikea, H&M en Nike kampen met toeleveringstekorten en straks (rond Kerst) vissen de consumenten mogelijk achter het net. Arbeid en grondstoffenschaarste slaat gaten in veel ketens. De situatie verslechtert bovendien.
4 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Consumentenprijzen

Consument betaalt fors meer voor tafelaardappel

De consumentenprijs voor tafelaardappelen is in de maanden juni en juli het hardste gestegen van alle voedselprijzen. Toch zijn de aardappelen nog altijd lager geprijsd dan een jaar terug in deze periode. Dat blijkt uit de voedselprijzenmonitor van Wageningen Economic Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijs van groenten is juist iets gedaald.
22 September 2021
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Consumentenprijzen

Nederlander betaalt relatief weinig voor brood

Nederlandse consumenten betalen relatief weinig voor brood. Dat blijkt uit een nieuwe publicatie van de prijsindex van Eurostat. Slechts zeven landen in de Europese Unie hebben een nóg lagere prijs voor brood. In Denemarken wordt veruit de hoogste prijs genoteerd.
2 September 2021
bier

Nieuws Consumentenprijzen

Nederlandse alcoholprijs is redelijk gemiddeld

De prijzen voor alcoholische dranken, zoals bier en wijn, in Nederland liggen dicht bij het Europees gemiddelde. Dat geldt ook voor Italië, Frankrijk en Portugal, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. In Finland en Ierland betaal je het meeste voor drank en in Hongarije en Roemenië is de prijs fors lager dan het gemiddelde.
1 September 2021
supermarkt

Nieuws Onderzoek LTO

Duurzamer voedsel heeft potentie als verdienmodel

De helft van de Nederlanders zegt meer te willen betalen voor een herkenbaar, duurzaam geproduceerd Nederlands product van een hoge kwaliteit. Daarbij zijn 2 op de 3 Nederlanders positief over de land- en tuinbouw
12 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden