Lidl

Lidl

Nieuws Lidl

Lidl start dit jaar al met eigen rederij

Dat de Duitse supermarktketen Lidl klaar is met de tekorten en hoge prijzen op de containermarkt werd begin deze maand al bekend; de keten liet namelijk weten zelf containers te gaan vervoeren. En hij zet nu daad bij woord. De retailer heeft zichzelf al verzekerd van drie schepen en een vierde vrachtschip zou zijn aangekocht.
11 April 2022
rundvlees varkensvlees

Nieuws Ontbossing

AH en Lidl doen Braziliaans rundvlees in de ban

Zowel Albert Heijn als Lidl Nederland hebben aangegeven te stoppen met de verkoop van Braziliaans rundvlees. De reden is dat de productie gepaard gaat met het kappen van bossen in het Amazonegebied. Ook andere grote supermarktketens, zoals Carrefour, doen rundvlees uit het Zuid-Amerikaanse land in de ban.
16 December 2021
Lidl

Nieuws Varkens

Ook Aldi en Lidl willen varken van Duitse origine

De Duitse supermarktgroep Rewe gaf recent aan in de loop van komend jaar alleen nog maar varkensvlees van Duitse origine te willen verkopen. Zij krijgen nu steun van supermarktketens Aldi en Lidl in het land. Die ambiëren namelijk hetzelfde.
2 December 2021
Lidl

Nieuws Voedselverspilling

Too Good To Go-box in race tegen voedselverspilling

Lidl is koploper in de race tegen voedselverspilling. Afgelopen jaar verkocht de supermarktketen 700.000 Too Good To Go-boxen met versproducten die anders weggegooid zouden worden. 'Het onderwerp komt steeds hoger op de agenda bij de consument. Ook verkopen wij 'verspil mij nietjes', waar klanten echt voor in de rij staan,' zo vertelt duurzaamheidsmanager Renee Bijvoets tijdens een online rondetafelgesprek over voedselverspilling.
3 September 2021
Lidl

Nieuws Retail

Nederlandse supers duwen prijzen Lidl België omlaag

Voor het eerst in de geschiedenis verschillen de prijzen die Lidl België hanteert op regionaal niveau. Sinds dit voorjaar is 10% van het assortiment flexibel in prijs. 'We houden de vinger aan de pols en merken dat we de markt moeten volgen,' zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt. Die markt wordt bepaald door supermarkten Albert Heijn en Jumbo.
2 September 2021
supermarkt

Achtergrond Retail

Is duurzame supermarkt straks de standaard?

Lidl had afgelopen week een primeur. Het opende woensdag 7 juli de meest duurzame supermarkt van Nederland: volledig energie- én CO2-neutraal, met een educatief ‘Zeropark’ eromheen. Volgens de discounter zet het daarmee een nieuwe standaard voor zichzelf. Is dat haalbaar en schieten dit soort ultraduurzame supermarkten daarmee straks als paddenstoelen uit de grond? Of is dat een té optimistische gedachte?
13 Juli 2021
supermarkt Lidl

Nieuws Retail

Lidl opent meest duurzame supermarkt van het land

Een supermarkt die 100% CO2-neutraal én ook nog volledig energieneutraal is. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Lidl realiseert het. Vandaag, woensdag 7 juli, heeft de meest duurzame supermarkt van Nederland de deuren geopend in Almere Oosterwold. “Dit is de eerste supermarkt van én voor de toekomst”, schrijft de supermarktketen. “Hiermee zetten we een nieuwe standaard voor onszelf.”
7 Juli 2021
Recycling

Achtergrond Verpakkingen

Duitse supers hebben recycling hoog op agenda

Vier a vijf verschillende kliko’s en separate bakken voor papier en karton. Duitsland  pakt recycling serieus aan. Ook Duitse retailers proberen minder plastic te gebruiken en verpakkingen steeds meer recyclebaar te maken.
25 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden