Valutamarkt

export containers

Opinie Joost Derks

Is dit het einde van globalisering?

Het Europese plan om onafhankelijk te worden van Russische energie past in een bredere trend. Brexit, America First: de afgelopen jaren stelden meer landen het eigen belang voorop. In de praktijk zijn dat echter vooral veel stoere woorden: de wereldhandel neemt gestaag toe.
28 April 2022

BB TV Laurens Maartens

'Zwakke euro is gunstig voor Nederland'

De waarde van de euro is, ten opzichte van de dollar, terugzakt naar het laagste punt sinds 2016. Laurens Maartens, valuta-expert bij StoneX, geeft aan hoe dit komt. Daarbij schetst hij ook de verwachtingen van de Europese munt op de langere termijn.
28 April 2022
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Zo zorgt de jarige Queen voor een Britse recessie

De Britse koningin Elizabeth viert vandaag haar 96e verjaardag. Een ander feestje van de Queen kan economisch gezien roet in het eten kan gooien. De extra vrije dag voor haar troonjubileum in juni maakt mogelijk het verschil tussen een nipte economisch krimp of een minieme groei.
21 April 2022
roebel

Opinie Joost Derks

Dit is de werkelijke reden van de roebelrally

Wie had dat gedacht: in maart was de Russische roebel de grootste stijger in de valutawereld. Het handelsvolume in de munt ligt echter enorm laag, zodat het makkelijk wordt om de koers te manipuleren. De huidige wisselkoers weerspiegelt dan ook niet de werkelijke waarde van de munt.
14 April 2022
Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

Waarom is de Zwitserse inflatie zo bizar laag?

De Nederlandse inflatie is opgelopen tot bijna 10%. Ook in andere Europese landen giert de inflatie omhoog, met Zwitserland als opvallende uitzondering. Lagere gezondheidskosten, een duurzame energiemix en een dure frank houden de inflatie laag in het Alpenland.
7 April 2022
dollar Boerenbusiness inflatie

Opinie Joost Derks

Wat doet een Amerikaanse recessie met de dollar?

Een opvallende beweging op de Amerikaanse rentemarkt was in het verleden heel vaak een voorbode van een recessie. Als de economie van de Verenigde Staten daadwerkelijk een tik krijgt, kan die stevig doordreunen bij de dollar.
31 Maart 2022
dollar renminbi

Opinie Joost Derks

Olie in renminbi: grijpt China zo de macht?

Het bericht dat China Saoedi-Arabië wil verleiden om olieleveringen voortaan in renminbi af te rekenen, trok de afgelopen week veel aandacht. Als het land echt een grotere rol wil afdwingen in het internationale betalingsverkeer, kan het beter de focus leggen op de crypto-initiatieven.
24 Maart 2022

BB TV Laurens Maartens

Afrika in de knel door devaluatie en graanprijs

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn de valutamarkten volop in beweging. Waar de dollar en Zwitserse frank in waarde zijn toegenomen, staat de euro juist onder druk. Net zoals de Afrikaanse valuta's. In combinatie met de hoge grondstofprijzen zet dit volgens Laurens Maartens, valutaexpert bij StoneX, de koopkracht in deze landen flink onder druk.
23 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden