Rusland

wintertarwe tarwe - agri

Analyse Granen & grondstof

Granenmarkt opnieuw fors hoger door effecten oorlog

Een zwaar sanctiepakket, dalende koers van de roebel, uitsluiting van het internationaal bankverkeer en gesloten havenfaciliteiten. Allemaal factoren die de granenmarkten internationaal op maandag 28 februari weer fiks hoger laten koersen. Zowel de CBoT als Matif noteren hoger voor producten als tarwe, korrelmaïs en koolzaad. De grondstoffenmarkten leven bij de waan van de dag en zijn daarmee volatieler dan gebruikelijk.
28 Februari 2022
Fonterra

Nieuws Oorlog

Fonterra stopt zuivelexport naar Rusland

Fonterra kondigt aan de export naar Rusland voorlopig op te schorten. Hoewel er geen sancties zijn opgelegd, wil de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie uit eigen overweging niet meer leveren aan het land dat in oorlog is met Oekraïne.
28 Februari 2022
olie

Opinie Han de Jong

Noodplannen opstellen in Europa voor olie en gas

Krijgt Baron Rothschild gelijk? De oorlog in Oekraïne is zeer negatief voor de Europese economie. Rusland is financieel afhankelijk van olie en gas, maar het heeft buffers om een tijdelijke daling van inkomsten op te vangen. Europa is afhankelijk van Russische olie en gas is en die op korte termijn niet kan missen. Europa is dus heel kwetsbaar in het geval Rusland besluit zich niet meer aan leveringscontracten te houden
25 Februari 2022
rusland Vladimir Poetin

Opinie Joost Derks

Zo echoot Russische invasie door in valutawereld

Nog voordat Russische tanks de Oekraïne inrolden, stonden de koersen van de Russische roebel en Oekraïense grivna al stevig onder druk. Op de valutawereld zit de verrassing niet bij deze dalers, maar juist bij de munten die meestal de schuilhaven zijn in spannende tijden.
24 Februari 2022

Marktflits Granen

Russische invasie laat granenmarkt sidderen

De granenmarkt is in rep en roer nu de Russen Oekraïne zijn binnengevallen. Ten opzichte van de slotkoersen van gisteren (23 februari) zijn extreme prijsverhogingen zichtbaar. Marktredacteur Wouter Baan praat je in deze extra marktflits bij over de laatste stand van zaken.
24 Februari 2022
Oekraine oorlog

Nieuws LIVEBLOG Oorlog Oekraïne

Markten reageren op oorlog, prijzen stijgen rap

De markten van bijvoorbeeld foodcommodities en energie hebben sterk gereageerd op de inval van Rusland in Oekraïne op deze donderdag 24 februari. Veel prijzen en noteringen zijn sterk gestegen, nadat Rusland vanuit drie kanten Oekraïne heeft binnengevallen. In dit liveblog volgen we de ontwikkelingen op de markten deze dag op de voet. 
24 Februari 2022

Marktflits Foodcommodities

Russische acties uiten zich in foodcommodities

De escalerende situatie tussen Rusland en Oekraïne heeft effect op de foodcommodities. De prijzen van tarwe, maïs, suiker, ruwe olie en palmolie bewegen allemaal naar boven. Marktredacteur Kimberly Bakker vertelt je er meer over in deze marktflits. 
24 Februari 2022
beurs

Nieuws Grondstoffen

Felle reactie agrarische markten op invasie Rusland

De effecten van de Russische inval in Oekraïne zijn vooral zichtbaar in de noteringen voor granen. Vooral tarwe op de Matif maakte een maakte een uitzonderlijke sprong kort na de opening. In de eerste minuten na de opening na de steeg de prijs zelfs door de €340 per ton.
24 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën