DOC Kaas

Nieuws Melk

Met nieuw pakhuis sluit DOC Kaas de keten

6 Februari 2025 - Klaas van der Horst

Het nieuwe pakhuis dat DOC Kaas wil realiseren op het Hoogeveense Zuivelpark vervult een belangrijke laatste stap voor DMK Group om de Nederlandse keten voor natuurgerijpte kaas geheel in eigen hand te krijgen en afnemers beter van dienst te kunnen zijn. 

Dit meldt de onderneming in een bericht dat volgt op een besluit van de gemeente Hoogeveen. Hiermee kan de bouw van het pakhuis gaan starten. Op het Zuivelpark staat al een rijpingspakhuis voor natuurgerijpte kaas, maar er komt dus een tweede bij. Het nieuwe pakhuis zal volledig geautomatiseerd zijn en krijgt een opslagcapaciteit van meer dan 2.000 ton natuurgerijpte kaas. 

In maart start de bouw. De planning is dat het pakhuis in het derde kwartaal van 2026 volledig operationeel is. Vanaf dan zal jaarlijks ongeveer 25 miljoen kilo natuurgerijpte kaas via het nieuwe gebouw de markt op komen. 

Frans Vlaar, COO van de business unit Industrie bij de DMK Group zegt daarover in een persbericht: "Met de bouw van het nieuwe rijpingspakhuis zetten we een belangrijke volgende stap in onze kaasstrategie en versterken we niet alleen onze positie op de kaasmarkt, maar investeren we ook duurzaam in onze tweede thuismarkt Nederland. Met dit besluit geeft DMK ook een duidelijk signaal af aan de retail om als aantrekkelijke leverancier met haar gerijpte natuurproducten deel te nemen aan de markt. Dit komt alle partijen ten goede: bedrijf, locatie, klanten en consumenten." 

Minder transport, betere rijping
De nieuwbouw biedt volgens DOC Kaas verschillende voordelen: rijping in eigen huis maakt het hele proces aanzienlijk efficiënter. Het resultaat is kortere doorlooptijden, compactere logistiek en lagere kosten doordat externe rijping niet meer nodig is. Dit laatste helpt ook om de productieketen duurzamer te maken, omdat er geen tussentransport meer nodig is en de CO2-uitstoot kan worden verminderd.

Het nieuwe pakhuis komt ook de kwaliteit van de kaas ten goede, omdat minder arbeidsprocessen van invloed zijn op de rijpingsomstandigheden, waardoor het nog eenvoudiger wordt om een constante kwaliteit te bereiken. De bouw helpt ook de regio, omdat het nieuwe rijpingspakhuis nieuwe banen creëert op de locatie Hoogeveen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden