Shutterstock

Nieuws Lactalis

Lactalis stuwt omzet President richting 3 miljard

22 Maart 2024 - Klaas van der Horst

De Franse zuivelreus Lactalis doet zeer goede zaken met camambert van het merk President. Dit zegt CEO Emmanuel Besnier in een zeldzaam interview in het Franse distributieblad LSA-Conso. Dit ondanks een slepend conflict over de vraag of President-camambert wel Normandische camembert mag heten en dat het eigenlijk geen echte camembert is, want van gepasteuriseerde melk.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Besnier laat zich daar niet over uit, maar constateert wel dat, ondanks het verkoopsucces de marges afgelopen jaar hard zijn geslonken.
Daarmee lijkt hij zich te willen verweren tegen kritiek van Franse boeren dat hij hen uitknijpt. Lactalis is in de voorbije maanden regelmatig in botsing gekomen met Franse leveranciers omdat zij de melkprijs van Lactalis veel te laag vonden. En volgens Franse melkprijsvergelijkers klopt dat ook.

Frmlp
Lactalis bungelt volgens Franse melkveehouders helemaal onderaan als het gaat om betalen voor melk.

Lactalis maakte zich met haar opstelling tegenover de boeren zo impopulair dat ze op de recente Salon de 'Agriculture, de grote Franse landbouwbeurs, de stand van Lactalis vernielden.

Lactalis staat ook bij Justitie in Frankrijk niet hoog aangeschreven. Er lopen nog steeds diverse onderzoeken naar boekhoudfraude en andere onoorbare zaken. Het weerhoudt Lactalis er niet van om het grootste zuivelbedrijf ter wereld te zijn, met een omzet van €22 miljard in 2022, en om heel succesvol te zijn met onder meer de kaasverkoop.

Volgens Besnier is President daarbij het topmerk, met alleen in Frankrijk al zo'n €1 miljard aan verkopen en wereldwijd zelfs bijna €3 miljard. En, zo verzekert hij: alle Franse zuivelproducten van Lactalis worden gemaakt van uitsluitend Franse melk. Bovendien maakt Lactalis ook nog heel veel Franse melk tot waarde over de grens dankzij een sterke export.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden