Arla

Nieuws Ondernemen

Arla investeert in mozzarella in volle markt

22 Maart 2024 - Klaas van der Horst

Arla Foods investeert ondanks een huidig overaanbod toch stevig in een mozzarellafabriek in het Britse Devonshire. Voor €210 miljoen wordt daar een bestaande fabriek omgebouwd. Dit als onderdeel van Arla's strategie om in 2027 een mondiaal leidende mozzarella-producent te zijn.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Arla wil niet zeggen wat de beoogde capaciteit van de fabriek wordt omdat dit marktgevoelige informatie is, zo stelt een woordvoerder. "Maar gezien onze ambitie zal het gaan om een aanzienlijk volume," zo laat hij erop volgen.

De investering komt op een moment dat er veel productiecapaciteit is en wordt opgeleverd. De markt is in zekere zin vol, menen deskundigen. Anderzijds is de mozzarellamarkt ook een erg snel groeiende markt.

Volgens Britse media is er alvast afzet besproken met Britse pizzaproducenten, maar dat is niet genoeg om de fabriek vol te krijgen. Ongeveer een derde van de capaciteit zal worden afgezet op de Britse markt, zo stelt een vertegenwoordiger van Arla. De rest is bedoeld voor afzet op de Europese en de wereldmarkt.

De Taw Valley-fabriek is de eerste Britse mozzarellafabriek van Arla. In Denemarken heeft het bedrijf twee mozzarellafabrieken, in Branderup en in Rodkaersbro, terwijl in Duitsland loonproductie plaatsvindt bij DMK.

De melk voor de nieuwe Britse fabriek komt van de eigen Britse leden. Arla hoeft er ook geen extra melk voor aan te trekken.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden