Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Met nieuwe verpakkingen bespaart Jumbo plastic

5 December 2023 - Max van der Heijden

Supermarktketen Jumbo zet stappen om het gebruik van verpakkingsmateriaal te verminderen en verpakkingen makkelijker te recyclen. 

Vandaag (5 december) introduceert het bedrijf nieuwe verpakkingen voor biologische vleeswaren, waarbij het doorzichtig plastic schaaltje is verdwenen. Ook zijn de kuipjes verse noten dunner en worden ze afgedekt met een dunne folie. Tot slot worden de PLUK-boeketten in FSC gerecycled kraftpapier. 

Met de keuze om te stoppen met plastic schaaltjes voor de vleeswaren bespaart de supermarkt meer dan 50% plastic ten opzichte van de oude verpakking. Op jaarbasis gaat het om 1,5 miljoen schaaltjes of 6.500 kilogram minder. De verwachting is dat de reguliere vleeswaren op termijn ook de nieuwe verpakkingen krijgen. 

Geen deksel
De verse noten van het huismerk van Jumbo krijgen ook een nieuw jasje. Zo is het kuipje dunner en is de deksel vervangen door een afsluitbare dunne folie. In totaal krijgen vijftig verschillende producten deze nieuwe verpakking. Daarmee wordt er jaarlijks 29.000 kilogram verpakkingsmateriaal minder gebruikt en is er sprake van een gewichtsreductie van zo'n 20% vergeleken met de oude verpakkingen. 

De boeketten worden verpakt in stevig papier dat sinds kort een FSC-keurmerk heeft. De plastic hoezen bestaan vanaf begin 2024 uit 70% gerecycled materiaal.

Jumbo wil in 2025 20% minder verpakkingsmateriaal gebruiken dan in 2020. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden