Konektus Photo / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Stakingen bij Nestlé na klappen cao-gesprekken

27 Juni 2023 - Max van der Heijden

Ondanks de goedkeuring van FNV aan het loonaanbod van Nestlé zijn FNV-leden niet akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat. Na de afwijzing zijn de FNV-leden vandaag gaan staken bij de melkpoederfabriek in Nunspeet.

Nestlé Nederland laat in een persbericht weten dat het de kritiekpunten van de FNV-leden de afgelopen weken uitvoerig heeft besproken. Wel blijft een meningsverschil bestaan over de hoogte van de structurele salarisverhoging. 

Dit wordt door het bedrijf betreurt, zij gelooft namelijk dat er een fair en evenredig resultaat is bereikt. met een verhoging oplopend van 7% in de hoogste salarisschaal en 11,15% in de laagste schaal. Een gemiddelde verhoging van 9%. 
 
Voor de werknemers van Nestlé in Nunspeet is het aanbod echter zeer teleurstellend en reden voor hen om vanaf dinsdagochtend 48 uur te gaan staken. De werknemers van de fabriek willen dit jaar minstens 10% salaris erbij met terugwerkende kracht vanaf april, maar Nestlé vindt volgens FNV 3% en €175 per maand genoeg. 

Het verschil in de percentages genoemd door FNV en Nestlé zijn volgends Robert Wonnink die namens de FNV aan de onderhandelingstafel zit te verklaren door het feit dat een vaste verhoging van €175 voor de lagere salarisschalen zwaarder weegt dan de hogere salarisschalen. 

Onvrede
De onderhandelingen tussen FNV en lopen al maandenlang. Vakbondsleden veegden in April het onderhandelingsresultaat van tafel. Voor het hoger personeel bij Nestlé voor wie een andere cao geldt binnen Nestlé is er onvrede over de manier van belonen. CNV-leden gingen wel akkoord met het loonbod van Nestlé 

Bij Nestlé Nederland werken ongeveer 1200 mensen, bijna 800 van hen vallen onder de bedrijfscao. Daarvan werken er 531 bij de babymelkpoederfabriek in Nunspeet. 
 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Ondernemen

Nestlé ziet zuivelomzet dalen, maar verdient meer

Nieuws Bedrijven

Nestlé maakt nieuwe KitKat van duurzamere cacao

Nieuws Ondernemen

Nestlé investeert half miljard in Brazilië

Nieuws Ondernemen

Nestlé profiteert van duurder kopje koffie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden