St Paul

Nieuws Ondernemen

Smeltkaasbedrijven sluiten pact en kopen Kasi Foods

6 Juni 2023 - Klaas van der Horst

Smeltkaasbedrijven St Paul en ERU hebben de handen ineen geslagen om Kasi Food over te nemen. Dit bedrijf, dat nu nog onderdeel is van de Lekkerkerker Group, is ook actief in smeltkaas.

Voor de overname zijn St Paul en ERU een strategische partnership aangegaan. Hoe ze de overname juridisch vorm geven, kan nu nog niet worden gemeld. Maurits Sandberg (foto rechts), general manager van ERU, Mariska Lekkerkerker (CEO Lekkerkerker Group) en Dieter Kuijl (CEO van St Paul) hebben de transactie vandaag bekendgemaakt.

St Paul is eigendom van de familie Kuijl en heeft vestigingen in Nederland en België. De onderneming is vooral actief in het B2B-segment en is bijvoorbeeld 'dedicated supplier' van de McCain Group. Het bedrijf groeit de laatste jaren hard en had enkele jaren terug een omzet van een kleine €50 miljoen. ERU is ook een familiebedrijf, ooit opgezet door de familie Ruijs (ERU verwijst naar oprichter Egbert Ruijs). Volgend jaar bestaat het bedrijf 200 jaar. ERU is vooral actief in de consumentenmarkt. ERU is naar verluidt qua omzet iets kleiner dan St Paul.

Grootste in Benelux
Beide bedrijven zien een mooie kans in de overname van Kasi Food, waar zo'n 80 mensen werken. St Paul en ERU hopen ook verder te profiteren van hun strategische samenwerking. Getweeën vormen ze de grootste smeltkaascombinatie in de Benelux, zo weten ze. Dat kan voordelen bieden bij onder meer de inkoop en op gebied van kostenbesparing. De Lekkerkerker Group wil zich voor wat betreft de zuivelactiviteiten verder focussen op de roomkaas- en veganactiviteiten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas schrijft over de zuivelmarkt en eetbare olie. Ook alles wat te maken heeft met de zuivelsector heeft zijn warme aandacht. Klaas heeft een brede interesse en probeert de dingen liefst in een breder perspectief te zien.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden