Gedeputeerde Peter Drenth

Aangeboden door Dutch Food Week

Gelderland hoofdpartner van Dutch Food Week 2023

17 Mei 2023

De provincie Gelderland is de gastprovincie voor de opening van Dutch Food Week. De opening van de week vindt plaats op vrijdagmiddag 6 oktober in Arnhem. In die stad is er die dag ook een markt voor het publiek waar boeren, tuinders, telers en vissers hun waar promoten.

De keuze voor Gelderland werd dinsdagavond tijdens een diner in Maarssen bekend gemaakt. De provincie stimuleert ook activiteiten tijdens die week die loopt van 7 tot en met 14 oktober. De keuze voor Gelderland komt niet uit de lucht vallen. Gelderland is namelijk een van de toonaangevende landbouwprovincies in Nederland. Dat past goed in het streven van Dutch Food Week om de band tussen boer en burger te versterken. 

Nieuw thema
Tijdens het diner werd ook het nieuwe thema van Dutch Food Week bekend gemaakt: 'weet wat je eet'. De organisatie wil dat Nederlanders zich bewuster worden van de waarde van ons eten. Economisch, maar ook in relatie tot gezondheid en sociale contacten. Tijdens het diner sprak Dirk Duijzer, boegbeeld van de topsector Agri & Food, over het belang van voedselproductie in Nederland. Kwalitatief goed en gezond voedsel is volgens Duijzer niet vanzelfsprekend. Verder sprak ook voormalig landbouwminister Gerda Verburg over het belang van het Nederlandse poldermodel dat volgens haar aan erosie onderhevig is. 

Naast de provincie Gelderland zijn ook provincie Noord-Brabant, Albert Heijn, Cosun, Friesland Campina, Paleis Soestdijk, Rabobank en Bayer als lead partner aan Dutch Food Week verbonden.  

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden