Jan Linders

Nieuws Ondernemen

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan concurrenten

25 April 2023 - Max van der Heijden

Jan Linders heeft kopers gevonden voor zijn tien winkels die geen franchisezaak van Albert Heijn worden. Deze worden verkocht aan Jumbo, Plus en Aldi. In de tweede helft van het jaar worden de winkels omgebouwd naar de nieuwe formules.

Jumbo koopt de winkels in Bunde, Gennep, Horst, Mil, Lent en Valkenburg, Plus die in Boxmeer, Klimmen en Weert. De Jan Linders in Venlo wordt een Aldi. De medewerkers van de winkels komen in dienst bij hun nieuwe werkgever. 

De verwachting is dat de supermarkten voor het eind van het jaar omgebouwd zullen zijn. Tot het zover is blijven de winkels open onder de vlag van Jan Linders. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit en is onder voorbehoud van voltooiing van de voorgenomen samenwerking met Albert Heijn.

Samenwerking
Vorig jaar kondigden Jan Linders en Albert Heijn een samenwerking aan. Hierbij gaat Jan Linders verder als franchisenemer van Albert Heijn. Jan Linders blijft eigenaar van de winkels die worden omgebouwd naar de Albert Heijn-formule en deze worden zelfstandig geëxploiteerd. Ook worden er tien Albert Heijn filialen overgenomen in het zuiden van Nederland. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden