Ralf Liebhold / Shutterstock.com

Nieuws Bedrijven

Europese pizzatak Nestlé zelfstandig verder

26 April 2023 - Max van der Heijden

Nestlé en private-equitybedrijf PAI Partners hebben een overeenkomst gesloten om een joint venture voor de bevroren pizzatak van Nestlé in Europa op te zetten. Nestlé behoudt een niet-controlerend belang met gelijke stemrechten naast PAI. De transactie moet nog worden goedgekeurd. Dat gebeurt naar verwachting in de tweede helft van het jaar.

De pizzatak van Nestlé heeft een omzet van circa 400 miljoen Zwitserse frank. De pizza's worden onder meer in Nederland verkocht onder de merknamen Wagner, Buitoni en Garden Gourmet. Het nieuwe bedrijf krijgt een hoofkdantoor in Duitsland en twee fabrieken in het Duitse Nonnweiler en het Italiaanse Benevento. 

"We hebben onze Europese pizza-activiteiten gronding bekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat een samenwerking met PAI de beste manier is om het volledige personeel van deze bedrijfstak te benutten. Nestlé zal blijven investeren in het nieuwe bedrijf, terwijl de joint venture de beste pizza's zal blijven leveren'', dat laat Marco Settembri van Nestlé weten.

Het is niet de eerste samenwerking met PAI en Nestlé. Eerder zetten de bedrijven in 2016 het merk Froneri op, dat nu op Unilever na de grootste ijsfabrikant ter wereld is. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Ondernemen

Nestlé ziet zuivelomzet dalen, maar verdient meer

Nieuws Bedrijven

Nestlé maakt nieuwe KitKat van duurzamere cacao

Nieuws Ondernemen

Nestlé investeert half miljard in Brazilië

Nieuws Ondernemen

Nestlé profiteert van duurder kopje koffie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden