Shutterstock

Nieuws PepsiCo

PepsiCo steekt miljoenen in kringlooplandbouw

29 Maart 2023 - Max van der Heijden

PepsiCo, het moederbedrijf van onder andere Pepsi, Lays en Quaker Oats, gaat $216 miljoen investeren in langdurige samenwerking met een aantal belangrijke boerenorganisaties met als doel kringlooplandbouw in de VS te stimuleren.

De organisaties zijn Practical Farmers of Iowa (PFI), Soil and Water Outcomes Fund (Swof) en de IL Corn Growers Association (ICGA). De drie strategische samenwerkingsverbanden moeten ervoor zorgen dat op 1,2 miljoen hectare landbouwgrond in de VS regeneratieve landbouw versneld wordt ingevoerd. Ook moet daarmee de uitstoot van broeikasgassen met 3 miljoen ton dalen. 

PepsiCo gaat samen met de drie organisaties financiële, landbouwkundige en sociale ondersteuning geven om de transitie mogelijk te maken. Door middel van onderwijs, investeringen, coaching van vakgenoten, netwerken en het delen van kosten. 

"Terwijl de klimaatcrisis verergert, groeit de dreiging voor het voedselsysteem'', zegt Jim Andrew, directeur duurzaamheid bij PepsiCo in een persbericht. ''Het is van vitaal belang om op lange termijn samen te werken met organisaties die het vertrouwen hebben gewonnen van boeren terwijl zij een overgang maken naar klimaatvriendelijke landbouwpraktijken.''

In 2030 hoopt PepsiCo samen met PFI circa 607.000 hectare getransformeerd te hebben tot regeneratieve landbouwgrond. 404.000 hectare samen met Swof en 242.811 hectare samen met ICG. Voor het einde van 2023 moet al op 202.342 hectare kringlooplandbouw bedreven worden. 

Reactie partnerorganisaties
"We kijken ernaar uit om onze samenwerking met PepsiCo en boeren uit te breiden. En zo de adoptie van regeneratieve landbouwpraktijken te ondersteunen en een meetbare impact te hebben op bodemgezondheid, het milieu en duurzaamheid'', laat Adam Kiel, directeur van de Soil and Water Outcomes Fund, weten in het persbericht. "PFI Farmers weet al een aantal jaar dat de keten die boeren aanmoedigt maar een aantal producten te telen niet houdbaar is. Het is niet divers of weerbaar genoeg voor onze veranderende wereld'', aldus Sally Worley, directeur van Practical Farmers of Iowa, in het persbericht. 

PepsiCo is niet het enige bedrijf dat zich bezighoudt met kringlooplandbouw, ook Mars, McCain, Mondelēz en McDonald's investeren hierin.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Analyse Ondernemen

PepsiCo ziet volumes dalen en omzet groeien

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden