Arne Beruldsen / Shutterstock.com

Nieuws Ondernemen

Ben & Jerry's weer onder vuur door statement

27 Maart 2023 - Max van der Heijden

Op Twitter wordt in Amerika opgeroepen tot een boycot van producten van Ben & Jerry's, omdat medeoprichter Ben Cohen zich heeft uitgesproken tegen Amerikaanse militaire steun voor Oekraïne.

Wat Cohen betreft moet de VS van haar macht gebruikmaken om de oorlog tot een einde te brengen middels onderhandelingen en niet door het leveren van wapens. Dat het bedrijf onder vuur ligt wegens politieke uitspraken is niet voor het eerst. Zo werd het bedrijf vorig jaar onderwerp van kritiek nadat het zich uitsprak over de situatie in Israël en zich probeerde terug te trekken uit het land. 

Cohen is voorzitter en financier van de People's Power Initiatieve. Die organisatie lanceerde onlangs het Eisenhower Media Network (EMN), een project dat journalisten toegang geeft tot militaire deskundigen. Daarvan geloven er enkele dat de VS teveel militaire steun aan Oekraïne geeft.

Een boycot tegen Ben & Jerry's zal Cohen waarschijnlijk niet in zijn portemonnee raken. Cohen verkocht het bedrijf namelijk in 2001 aan Unilever.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden