Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Energiesteun voor energie-intensief mkb per 21 maart

28 Februari 2023

Vanaf 21 maart kunnen bedrijven die voor hun productie veel energie verbruiken een tegemoetkoming in de energiekosten aanvragen bij de overheid. Het gaat onder meer om bakkers, plantenkwekers en sauna's.

Wel zijn er voorwaarden verboden, zo moeten de energiekosten minimaal 7% van de omzet bedragen. Ook moet het gaan om een mkb-bedrijf. De overheid kijkt naar het aantal werknemers en de omzet. 

De compensatie bedraagt 50% van de energiekostenstijging boven een bepaalde drempelprijs. De maximale vergoeding kan uitkomen op €160.000. De regeling geldt ook voor stichtingen en verenigingen. Omdat het kabinet volgens EU-regels toestemming moet krijgen voor deze vorm van staatssteun duurde het lang voordat de regeling er kwam.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.
Meer artikelen lezen? Ontdek nu onze Foodbusiness-abonnementen voor 3 maanden. Hiermee heeft u een flexibel abonnement met toegang tot analyses, achtergronden en prijsinformatie. Zo blijft u op de hoogte van de actuele grondstofprijzen. Kijk voor meer informatie bij onze abonnementen »

Opinie Kasper Walet

Tijd om keihard op rem te trappen in energietransitie

Analyse Energie

Mogelijk kaper op de kust op LNG-markt

Analyse Energie

Stevig momentum kenmerkt de oliemarkt

Nieuws Energie

Verduurzamen om concurrent voor te blijven

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox