Barry Callebaut Group

Nieuws Ondernemen

Barry Callebaut steekt $70 miljoen in fabriek

5 Januari 2023 - Max van der Heijden

Chocoladegigant Barry Callebaut gaat uitbreiden. Het bedrijf is al sinds 2018 bezig met de stapsgewijze expansie van de fabriek in het Canadese Chatham. Het bedrijf gaat in het huidige boekjaar 2022/23 zo'n US $70 miljoen investeren in de fabriek.

Daarmee steekt het bedrijf in totaal $100 miljoen in de Canadese locatie. Eerder werd er $30 miljoen gestoken in de uitbreiding van de vloeibare opslagcapaciteit. Nu komt daar nog eens $70 miljoen bij. Dat geld wordt gestoken in het verbeteren van de productiecapaciteit. Noord-Amerika is in de ogen van de chocoladefabrikant een groeimarkt.

In Chatham worden allerlei producten gemaakt, van vloeibare chocolade tot aan gevormde producten. Het geld wordt in alle productielijnen geïnvesteerd. Bovendien is er in de toekomst ook de mogelijkheid om zuivelvrije chocolade te maken. De fabrieksuitbreiding creëert bijna 100 nieuw banen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

Nieuws Bedrijven

Barry Callebaut schrapt banen, onder meer in België

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden